ALERTĂ de CANICULĂ | Vin zile insuportabil de fierbinți în București, apa și pălăriile sunt esențiale. ANM a emis prognoză specială pentru Capitală

10 iul. 2023
388 afișări
ALERTĂ de CANICULĂ | Vin zile insuportabil de fierbinți în București, apa și pălăriile sunt esențiale. ANM a emis prognoză specială pentru Capitală
ALERTĂ de CANICULĂ | Vin zile insuportabil de fierbinți în București, apa și pălăriile sunt esențiale. ANM a emis prognoză specială pentru Capitală. Imagine simbol: Unsplash

Pregătiți-vă pălăriile de soare și sticlele cu apă, pentru că vine un nou val de caniculă în București. Administrația Națională de Meteorologie a transmis prognoza specială pentru municipiul București.

Cum va fi vremea în perioada 10 – 14 iulie

ANM a transmis luni dimineață prognoza specială pentru București. În săptămâna 10 – 14 iulie, vremea va fi caniculară, temperaturile maxime atingând 34 – 37 de grade Celsius, iar temperaturile minime nu vor scădea sub 18 grade Celsius.

Cerul va fi variabil, iar marți și vineri după-amiază vor fi averse, descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului.

Temperatura aerului va fi în creștere, iar de marți vremea va deveni caniculară, disconfortul termic se va accentua și indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități. În general, maximele vor fi de 34…37 de grade și minimele de 18…21 de grade. Cerul va fi variabil, iar îndeosebi marți și vineri după-amiaza vor fi condiții pentru averse, descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului.” a transmis ANM.

Vremea pe zile, în perioada 10 – 14 iulie

  • Luni, 10 iulie 

Luni, 10 iulie 2023, cerul este variabil, temperatura maximă va fi de 34 de grade Celsius, iar temperatura minimă de 17 grade Celsius. Viteza vântului nu va depăși 8 m/s.

  • Marți, 11 iulie 

Marți va fi o zi caniculară, temperatura maximă ajungând la 35 de grade Celsius. Temperatura minimă nu va scădea mai mult de 18 grade Celsius, iar viteza vântului va fi de 7 m/s.

  • Miercuri, 12 iulie

Miercuri va fi a doua cea mai călduroasă zi din săptămână. Temperatura maximă va atinge 36 de grade Celsius, iar temperatura minimă va fi de 19 grade Celsius. Cerul va fi variabil și viteza vântului nu va depăși 9 m/s.

  • Joi, 13 iulie

Joi va fi cea mai călduroasă zi din săptămână, cu temperaturi maxime care ating 37 de grade Celsius. Temperatura minimă va fi de 21 de grade Celsius, cerul va fi variabil, iar viteza vântului va fi 6 m/s.

  • Vineri, 14 iulie

Vineri va fi o zi ploioasă, cu cer temporar noros și cu descărcări electrice. Temperaturile nu vor scădea prea mult, cea maximă fiind de 35 de grade Celsius, iar cea minimă de 23 de grade Celsius. Viteza vântului va fi 9m/s.

Bucureștenii sunt sfătuiți să își ia umbrele, pălării și sticle cu apă atunci când ies din casă.

Te-ar putea interesa și:

Cookies