ALERTĂ | De azi, bucureștenii își pot plăti taxele și impozitele la Primăria Capitalei și prin ghișeul.ro. Lista plăților care se pot face online

04 sept. 2023
3186 afișări
ALERTĂ | De azi, bucureștenii își pot plăti taxele și impozitele la Primăria Capitalei și prin ghișeul.ro. Lista plăților care se pot face online
ALERTĂ | De azi, bucureștenii își pot plăti taxele la Primăria Capitalei și prin ghișeul.ro. Lista plăților care se pot face online | Foto: B365.ro

Primarul general al Capitalei, Nicușor Dan, anunță că municipalitatea este, de azi, prezentă pe platforma digitală pe ghișeul.ro.

Ce taxe colectate de Primăria Capitalei pot fi plătitte pe ghișeul.ro

Într-o postare publicată pe pagina sa de Facebook, Nicușor Dan spune ce taxe și impozite colectate de Primăria Capitalei pot fi plătite online:

Bucureștenii pot plăti, fără costuri suplimentare, taxele pentru eliberarea documentațiilor de urbanism, servicii publice, transporturi, autorizații de circulație, evenimente organizate pe domeniul public ș.a.

ALERTĂ | De azi, bucureștenii își pot plăti taxele la Primăria Capitalei și prin ghișeul.ro. Lista plăților care se pot face online
Primăria Capitalei este, de azi, pe ghiseul.ro | Sursa foto: screenshot ghiseul.ro

Bucureștenii pot face plata online, prin Ghișeul.ro, a taxelor către Primăria Capitalei se poate face accesând linkul de AICI

Primăria Capitalei este acum pe ghișeul.ro

În primăvara acestui an – mai exact, în luma martie 2023 – Consiliul General al Capitalei a aprobat, pritr-o hotărâre, înrolarea municipiului Bucureşti în ghișeul.ro.

Hotărârea CGMB spune că, pe lista plăților incluse în sistemul digitalizat se numără:

  • taxele pentru eliberarea documentaţiilor de urbanism,
  • taxele pentru ocuparea spaţiilor publice în vederea desfăşurării anumitor evenimente,
  • taxele pentru eliberarea autorizaţiilor de TAXI,
  • taxele pentru autovehicule transport mărfuri,
  • taxele pentru utilizarea locurilor publice în vederea amenajării de terase de vară.

Hotnews amentește că plata comisionului pentru tranzacţiile efectuate pe platforma Ghiseul.ro se face din bugetul municipalității.

Ghișeul.ro, platforma online pentru plata taxelor și impozitelor

Ghișeul.ro sau Sistemul Național Electronic de Plată (SNEP) este platforma integrată prin care românii pot să-și achite online taxele și impozitele.

Sistemul Ghiseul.ro, care  este administrat și operat de Agenția pentru Agenda Digitală a României (AADR), instituție aflată în subordinea Ministerului pentru Societatea Informaționala (MSI), are azi aproape 2 milioane de utilizatori activi.

Platforma de plăți online a fost pusă la dispoziție gratuit de către Asociația pentru Plăți Electronice din România, asociație care promovează plățile electronice și care este constituită din cele mai importante 14 bănci, scheme internaționale de carduri (VISA și MasterCard), procesatori și furnizori de tehnologie. 

Din acest an, Ghișeul.ro are și o aplicatie de mobil, disponibilă pe telefoane cu sisteme de operare Android și iOS.

Ce s-a mai întâmplat în București în ultimele ore:

Cookies