Alertă cu bombă la un mall din București, cu sute clienți evacuați fix la ore de shopping nebunesc pentru Crăciun. Plus transport în comun sistat temporar în zonă

23 dec. 2022
774 afișări
Alertă cu bombă la un mall din București, cu sute clienți evacuați fix la ore de shopping nebunesc pentru Crăciun. Plus transport în comun sistat temporar în zonă
Alertă cu bombă la un mall din București, cu sute clienți evacuați fix la ore de shopping nebunesc pentru Crăciun. | Sursa foto: captură video A3-CNN

O alertă cu bombă la mall în București, în zilele de dinainte de Crăciun, când mall-urile din București sunt mai pline decât intersecțiile în cele mai aglomerate ore cu putință – asta e ceva ce poate da și mai tare lucrurile peste cap.

Amenințarea cu bombă prin e-mail

Aseară, deci fix în orele de maximă aglomerație din mall-uri (pline ochi în aceste zile de dinainte de Crăciun), autoritățile au primit un e-mail care „avertiza” asupra unui colet suspect care ar fi fost ”plantat” în interiorului complexului comercial Sun Plaza din Sectorul 4 din București. 

Imediat, la mall au ajuns reprezentanți ai SMURD, dar și ai Poliției Locale și a Inspectoratul pentru Situații de Urgență București.

Clienții care erau în mall au fost evacuați, bucureștenii care tocmai voiau să intre în Sun Plaza n-au mai fost lăsat să intre pîână când lucrurile nu s-au lămurit -practic, balamuc în toată regula.

Lista neplăcerilor continuă cu oprirea temporară a transportului public în zonă, scrie A3-CNN.

În final, alerta cu bombă de la mall a fost una falsă. Din informațiile de până acum, este vorba despre o aceeași persoană care trimite false alerte cu bombe, îndeosebi la mall-uri din București.

De ce ar trimite cineva o falsă alertă cu bombă

În București, falsele alerte cu bombă, îndeosebi în mall-uri, sunt numeroase. Recent, într-un singur weekend au fost lansate trei astfel de amenințări. De regulă, vin din același loc. Și-acum, întrebarea: de ce? De ce ar provoca cineva un asemenea balamuc – pentru că o amenințare cu bombă declanșează automat reacția și mobilizarea autorităților, de la poliție și echipe speciale de intervenție și până la echipaje medicale.

Psihologul Ionuț Leca explica recent, pentru DC News, că două sunt categoriile mari de „autori” ai unor astfel de amenințări.

Pe de-o parte sunt adolescenți  care își lansează provocări unii altora:

Fiecare gașcă are un fel de intrare în grup. Ca să poți fi acceptat într-un grup,  (…) trebuie să realizezi o listă de provocări, exact ca în anii 2010-2015 în SUA, același lucru se întâmplă la noi astăzi, ani de zile mai târziu, când trendul occidental a aterizat și în Capitală, dar și în alte orașe mari.

O altă categorie este cea a adulților vulnerabili care, prin astfel de gesturi, vor să se facă văzuți și auziți, mai spune psihologul:

În ceea ce privește partea de tineri adulți care realizează această formă de sabotare socială și economică a unui mall, avem de a face cu persoane labile din punct de vedere psiho-emoțional care își doresc să fie vizibile din punct de vedere social. Sunt oameni singuri și foarte singuri cu dependențe, de la droguri, până la alcool, care se împlinesc emoțional realizând fapte 100% greșite.

Îți recomandăm să citești și:

Cookies