ALERTĂ | Copil lovit pe trecerea de pietoni, pe Bulevardul Theodor Pallady din București. Voluntari „Există un Erou” au acordat primul ajutor

28 iul. 2023
1324 Afișari
ALERTĂ | Copil lovit pe trecerea de pietoni, pe Bulevardul Theodor Pallady din București. Voluntari
ALERTĂ | Copil lovit pe trecerea de pietoni, pe Bulevardul Theodor Pallady din București. Voluntari "Există un Erou" au acordat primul ajutor | Foto simbol; sursa: Inquam Photos/George Călin

Un copil a fost lovit pe o trecere de pietoni de pe Bulevardul Theodor Pallady din București. Câțiva voluntari care fac parte din programul „Există un Erou” au fost prezenți la fața locului pentru a acorda primul ajutor.

Un minor a fost lovit de o mașină pe trecerea de pietoni de pe Bulevardul Theodor Pallady din București

Întâmplarea a avut loc în urmă cu câteva ore pe Bulevardul Theodor Pallady din București. Un minor a fost lovit de o mașină pe trecerea de pietoni.

În momentul în care a fost făcut anunțul de un membru al comunității „Info Trafic București și Ilfov” (asociat „Info Trafic România”), traficul era îngreunat, iar șoferii au fost sfătuiți să evite zona.

În secțiunea de comentarii, un bărbat a transmis următoarele despre starea copilului accidentat:

Minor polutraumatizat, constient, accident rutier pe trecerea de pietoni.

Accident cu pieton Bulevardul Theodor Pallady. Sursa foto: Info Trafic București și Ilfov
Accident cu pieton Bulevardul Theodor Pallady. Sursa foto: Info Trafic București și Ilfov

O persoană a transmis următoarele într-un comentariu la postarea publicată pe grupul de Facebook menționat mai sus:

La acea trecere de pietoni vor fi multe accidente, în special pe sensul de intrare în Bucuresti. Venind de pe autostrada, se circula încă cu 80-100 pe noile pasaje și după, pana la trecere sau urm semafor.

Iată cum funcționează programul „Există un Erou” conform informațiilor oferite de pagina web:

Se efectuează apelul 112 pentru semnalizarea locației victimei într-un loc public din zona București-Ilfov, se înregistrează apelul în dispecerat, se trimite o ambulanță sau un echipaj SMURD, dar în același timp toți voluntarii înscriși în program care se află la o distanță de cel mult 1000 de metri față de locul urgenței primesc o alertă pe aplicație sau un SMS cu nume, vârstă, locație, descriere.

Situându-se foarte aproape de victimă, aceștia ajung în 5 minute sau mai puțin, la timp pentru a efectua manevrele de prim ajutor până la sosirea echipajului de prim ajutor specializat.

Te-ar mai putea interesa și:

Cookies