ALERTĂ | Convoaiele cu ajutoare militare destinate Ucrainei vor fi considerate „ținte legitime” de Rusia

12 mart. 2022
564 Afișari
ALERTĂ | Convoaiele cu ajutoare militare destinate Ucrainei vor fi considerate „ținte legitime” de Rusia
ALERTĂ | Convoaiele cu ajutoare militare destinate Ucrainei vor fi considerate „ținte legitime” de Rusia. Sursa foto: Unsplash

Kremlinul a avertizat SUA cu privire la transferul de arme către Ucraina, amenințând că va considera convoaiele cu arme destinate trupelor ucrainene drept „ținte legitime”. Anunțul a fost făcut de ministrul adjunct de Externe rus, Serghei Riabkov.

Rusia trage un semnal de alarmă îngrijorător cu privire la convoaiele cu ajutoare militare trimise de SUA către soldații ucraineni. Astfel, transporturile de arme trimise de Statele Unite ale Americii sau de alte state partenere vor fi considerate „ținte legitime” de către trupele ruse aflate în Ucraina, potrivit ministrului adjunct de Externe de la Moscova, Serghei Riabkov.

„Nu există niciun fel de consultare sau proces de negociere cu Statele Unite în privinţa Ucrainei. Am avertizat Statele Unite că transporturile de arme, orchestrate de ei (americani) prin intermediul altor state nu reprezintă doar o mişcare periculoasă, dar e o acţiune care transformă acele convoaie în ţinte legitime”, a declarat oficialul rus în cadrul unei emisiuni de televiziune, conform Digi24.

Mai mult, Riabkov a precizat că transferul „nesăbuit” de arme precum sisteme portabile antiaeriene sau antitanc va atrage consecințe. De asemenea, acesta a spus că SUA nu iau în serios avertizările provenite din partea Rusiei.

Amenințarea vine la doar câteva zile după ce purtătoarea de cuvânt a Ministerului de Externe rus, Maria Zaharova, a declarat că țările care decid să trimită arme sau mercenari armatei ucrainene „vor răspunde” pentru aceste acțiuni, și își „asumă” consecințele.

„Aceste ţări ar trebui să înţeleagă ce responsabilitate vor avea pentru aceasta. Cum vor înţelege? Este destul de simplu. Diplomaţii, ambasadorii şi ambasadele noastre au transmis acestor capitale poziţia noastră clară şi bine formulată”, a spus purtătoarea de cuvânt.

SUA colaborează cu aliații din Europa pentru a livra arme și sisteme antiaeriene „mai sofisticate”

Purtătorul de cuvânt al Pentagonului, John Kirby, a anunțat faptul că SUA se angajează să ofere Ucrainei armament „de care știm că ucrainenii au nevoie și pe care îl folosesc foarte bine”. Potrivit presei ucrainene, guvernul de la Kiev ar fi solicitat statelor occidentale sisteme antiaeriene de tip S-300.

Cookies