ALERTĂ | Conducerea DGASPC Sector 4, demisă. Daniel Băluță a luat decizia după controalele din centrele sociale pentru adulți, copii și persoane cu dizabilități

10 iul. 2023
780 Afișari
ALERTĂ | Conducerea DGASPC Sector 4, demisă. Daniel Băluță a luat decizia după controalele din centrele sociale pentru adulți, copii și persoane cu dizabilități
ALERTĂ | Conducerea DGASPC Sector 4, demisă. Daniel Băluță a luat decizia după controalele din centrele sociale pentru adulți, copii și persoane cu dizabilități| Sursa foto: Facebook - Daniel Băluță

Conducerea Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Sector 4 (DGASPC) a fost demisă. Decizia i-a aparținut primarului Daniel Băluță, și a fost luată în urma neregulilor găsite în una dintre locațiile unde erau găzduiți minori.

Conducerea DGASPC Sector 4 a fost demisă

Acțiune de control în cadrul căreia au fost constatate problemele a avut loc luni, 10 iulie 2023, în contextul verificărilor ce au loc la nivel național.

Sunt controlate toate centrele sociale destinate adulților, copiilor și persoanelor cu dizabilități.

Comisia de control a găsit deficiențe la o adresă unde erau găzduiți șase copii. Astfel că Daniel Băluță a decis să demită conducerea DGASPC Sector 4, se arată într-un comunicat de presă:

Urmare a deficiențelor constatate de către comisia de control la una dintre locațiile în care erau găzduiți șase minori aflați în grija Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Sector 4, Primarul Sectorului 4, Daniel Băluță a luat măsura demiterii de îndată a conducerii DGASPC Sector 4.

În urma controalelor s-a constatat că nu erau îndeplinite standardele necesare. Printre nereguli se număr și:

  • Aspectului deteriorat al pereților interiori,
  • Aspectului deteriorat al mobilierului,
  • Aspectului deteriorat al pereților echipamentelor sanitare,
  • Condițiilor nepotrivite de depozitare a alimentelor.

Cei mici au fost mutați, iar respectiva locație a fost deja închisă, după cum transmite Primăria Sectorului 4.

Până la momentul transmiterii prezentei informări de presă, locația respectivă a fost deja închisă, iar minorii au fost relocați în alte spații conforme.

Urmează să administrația publică competentă să fi toate măsurile necesare ca deficiențele găsite în urma controalelor să fie remediate în cel mai scurt timp.

Te-ar mai putea interesa și: 

Cookies