Alertă: colac de înot pentru copii retras din magazine

31 iul. 2021
345 Afișari
Alertă: colac de înot pentru copii retras din magazine
Colac de înot pentru copii retras din magazine

Colac de înot pentru copii retras din magazine. Este alertă în magazinele Decathlon după ce s-a descoperit un risc potențial privind ruperea unei lipituri a unui colac.

Colac de înot pentru copii retras din magazine. Este vorba despre rețeaua magazinelor de articole sportive Decathon care a anunțat că retrage din magazine colacele de înot cu hamac integrat pentru copii.

Colac de înot pentru copii retras din magazine

În privința acestora s-a descoperit un risc potențial privind ruperea unei lipituri, iar potrivit ANPC produsul ”colac pentru piscină cu hamac integrat pentru copii”, marca Nabaiji, a fost vândut în România în perioada 1 ianuarie-3 iulie 2021.

Producătorul a făcut precizarea că, în cazuri foarte rare, lipitura se poate rupe treptat și parțial separând partea gonflabilă de partea de țesătură pe care stă copilul.

„Nu am întâmpinat niciun accident legat de această problemă, cu toate acestea nu dorim să ne asumăm niciun risc în ceea ce privește siguranța tinerilor noștri utilizatori și, prin urmare, retragem toate produsele noastre de pe piață”, au transmis reprezentanții producătorului.

Conform anunțului, clienții care au cumpărat acest produs pot să îl returneze la cel mai apropiat magazin și vor primi înapoi contravaloarea.

Magazin închis în București

Pe de altă parte, un hipermarket din București a fost închis de ANPC. Inspectorii au găsit produse expirate și alimente lăsate în soare, dar și frigidere pline de rugină și mizerie cât cuprinde.

În contextul temperaturilor extrem de ridicate din ultimele zile, inspectorii ANPC au verificat magazinele pentru a se asigura că absolut toate alimentele sunt depozitate corespunzător. Astfel, comisarii ANPC au descoperit nereguli grave într-un hipermarket din București.

Frigiderele nu funcționau, produsele erau lăsate în căldură sau erau expirate, iar mizeria era peste tot. În urma controlului, comisarii ANPC au decis să închidă hipermarketul și au propus ca activitatea acestuia să fie suspendată pentru jumătate de an (6 luni de zile).

Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor transmite că aceste acțiuni vor continua, iar la final vor exista și concluziile concrete.

Pentru a putea desfășura acțiunile de control, în anumite situații, inspectorii ANPC au fost nevoiți să solicite și sprijinul reprezentanților Poliției.

Cookies