ALERTĂ | Cod portocaliu de caniculă în București. Temperaturile vor depăși 40 de grade Celsius

03 aug. 2023
399 Afișari
ALERTĂ | Cod portocaliu de caniculă în București. Temperaturile vor depăși 40 de grade Celsius
ALERTĂ | Cod portocaliu de caniculă în București. Temperaturile vor depăși 40 de grade Celsius | Sursă foto: Inquam Photos / George Călin

După două-trei zile mai răcoroase, canicula se întoarce hotărâtă în București. Capitala este, deja, sub cod galben de căldură mare și disconfort termic, dar pentru ziua de vineri, 4 august, ANM a emis un cod portocaliu.

Avertizarea meteorologilor este valabilă pentru Capitală și pentru alte 11 județe din sud și sud-vestul țării:

Canicula se va intensifica în Crișana și Banat unde se vor înregistra temperaturi maxime de 37…39 de grade, precum și în jumătatea de sud a Olteniei și a Munteniei unde vor fi temperaturi maxime de 39…41 de grade. Disconfortul termic va fi accentuat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități. Temperaturile minime se vor situa între 19 și 25 de grade.

 

ALERTĂ | Cod portocaliu de caniculă în București. Temperaturile vor depăși 40 de grade Celsius
Cod portocaliu de caniculă în București și alte 11 județe | Foto: meteoromania.ro

ANM mai transmite că, parcursul zilei de sâmbătă (05 august) disconfortul termic se va menține ridicat în toate zonele de câmpie și va mai fi caniculă local în regiunile sudice.

Prognoză specială pentru București

De asemenea, ANM a emis o prognoză specială pentru București, valabilă în intervalul 03.08.2023, ora 10:00 – 05.08.2023, ora 10:00

Meteorlogii ne spun că, de azi pâbă sâmbătă dimineață, în Capitală vom avea  caniculă și disconfort termic accentuat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități.

Cerul va fi mai mult senin, iar vântul va sufla slab și moderat.  

Ce înseamnă „cod portocaliu”

Potrivit „dicționarului meteo” oficial al ANM, un cod portocaliu  avertizează că „fenomenele meteorologice prognozate (vânt puternic, ploi abundente, descărcări electrice, grindină, ninsori abundente, viscol, temperaturi extreme, polei, ceaţă) vor fi periculoase, cu un grad de intensitate mare.”

Ce s-a mai întâmplat în ultimele ore în București:

Cookies