ALERTĂ | Circulația trenurilor de metrou pe Magistrala 5, întreruptă din cauza unei probleme tehnice la sistemul de siguranță a traficului

24 aug. 2023
3067 afișări
ALERTĂ | Circulația trenurilor de metrou pe Magistrala 5, întreruptă din cauza unei probleme tehnice la sistemul de siguranță a traficului
ALERTĂ | Circulația trenurilor de metrou pe Magistrala 5, întreruptă din cauza unei probleme tehnice la sistemul de siguranță a traficului  Sursă foto: Inquam Photos / Alexandru Busca

Metrorex le-a transmis călătorilor că astăzi, 24 august 2023, circulația trenurilor de pe Magistrala 5 a fost întreruptă temporar. Anunțul a fost făcut în jurul orei 10:45.

Circulația trenurilor de metrou pe Magistrala 5, întreruptă temporar

În această dimineață, Metrorex a oprit temporar circulația trenurilor de pe M5, deoarece au fost detectate anumite probleme tehnice la sistemul de siguranță a traficului subteran.

Respectivul sistem are rolul de a controla următoarele :

  • Semnalele,
  • Macazele,
  • Circuitele de cale.

Metrorex a informat că echipele companiei și ale furnizorului au intervenit pentru a remedia problema:

În aceste momente, personalul specializat Metrorex împreună cu furnizorul sistemului intervin cu celeritate pentru remedierea situației.

Călătorii sunt informați în legătura cu aspectele precizate mai sus, atât la intrarea in stațiile Magistralei 5 de către personalul comercial, cât și prin intermediul instalațiilor de sonorizare de la nivel vestibul și peron.

În urmă cu puțin timp, compania a anunțat, printr-un comunicat de presă, că circulația trenurilor de pe M5 a fost reorganizată. Întreruperea a avut o durată de mai bine de 60 de minute, în intervalul orar 10:45 și 11:50.

Circulația trenurilor de metrou pe Magistrala 5 a fost reorganizata începând cu ora 11:50.

La acest moment, trenurile circulă după cum urmează:

  • Între Eroilor 2 – Raul Doamnei: pe firul 2, în sistem de pendulă,
  • Între Valea Ialomiței – Romancierilor: pe firul 1 în sistem de pendulă.

Probleme la metrou au existat și la începutul aceste săptămâni, pe Magistrala 2 Luni, 21 august 2023, la ora 06:40, un tren ce ieșea din hala de parcare a rămas imobilizat pe șine. Astfel că, trenurile au circulat până la stația Dimitrie Leonida, la un interval de aproximativ 10 minute.

Situația s-a remediat la o distanță de aproape 3 ore. În 09:35, Metrorex anunța, pe pagina de Facebook, că circulația trenurilor de metrou pe Magistrala 2 a fost reluată în condiții normale.

Cookies