Alertă CERT-RO. Nu dați click dacă primiți acest mesaj. Mesajul nu vine de la Poșta Română

26 apr. 2021
152 Afișari
Alertă CERT-RO. Nu dați click dacă primiți acest mesaj. Mesajul nu vine de la Poșta Română

Alertă CERT-RO. Specialiştii în securitate cibernetică avertizează cu privire la o nouă tentativă de tip phishing care foloseşte identitatea vizuală a Companiei Naţionale "Poşta Română" (CNPR).

Alertă CERT-RO. Centrul Naţional de Răspuns la Incidente de Securitate Cibernetică avertizează, pe pagina de Facebook, că a fost descoperită o nouă tentative de fraudă de tip phishing.

 

„Tentativă de fraudă care foloseşte identitatea vizuală de la Compania Naţională Poşta Română. Prietenii de la ProDefence au documentat acest atac de tip #phishing şi au ajuns la concluzia că este una dintre cele mai bune tentative de până acum, atacatorii fiind extrem de atenţi la detalii. Cu toate acestea, domeniul din link (rmkbyhsam[.]com) ar trebui să fie un element destul de concludent în a sesiza faptul că asistăm la o încercare de păcălire a utilizatorului”, precizează sursa citată.

În acest context, experţii recomandă utilizatorilor atenţie sporită la sursa e-mail-urilor primite, la textul mesajelor şi la ataşamentele pe care doresc să le acceseze, să efectueze verificări suplimentare, acolo unde există suspiciuni şi sub nicio formă să nu deschidă ataşamentele în astfel de cazuri.

Persoanele fizice, juridice şi instituţiile publice din România pot raporta, la numărul unic 1911, incidentele de securitate cibernetică pe care le-au constatat. Numărul poate fi apelat gratuit din orice reţea de telefonie, şi este disponibil non-stop.

Cookies