ALERTĂ | Calea Victoriei, blocată. Protestul de la Piața Victoriei al profesorilor continuă cu marș spre Palatul Parlamentului

25 mai 2023
213 Afișari
ALERTĂ | Calea Victoriei, blocată. Protestul de la Piața Victoriei al profesorilor continuă cu marș spre Palatul Parlamentului
ALERTĂ | Calea Victoriei, blocată. Protestul de la Piața Victoriei al profesorilor continuă cu marș spre Palatul Parlamentului | Sursa foto: Agerpres

UPDATE 14:15 –  Profesorii au ajuns, în jurul orei 14:00, la Palatul Parlamentului, după ce au mărșălui pe Calea Victoriei.

UPDATE 13:30  – Marșul de pe Calea Victoriei, la Biblioteca Centrală Universitară. Coloana de manifestanți se întinde pe mai mulși kilometri pe Calea Victoriei.

UPDATE 13:15 – Profesorii au ajuns la Sala Palatului.

Știrea inițială

Calea Victoriei este blocată de marșul profesorilor, care au pornit cu miile de la Piața Victoriei spre Palatul Parlamentului.

Alături de profesori, pe Calea Victoriei pot fi văzuți și elevi care îi însoțesc, în semn de susținere. Tot pe traseu, niște copii au ieșit din parc, să-i salute pe profesori.

La protest s-au adunat aproximativ 15.000 de oameni.

În fața Guvernului, profesorii au spus un NU categoric ofertei Guvernului, care le propite cadrelor didactice „niște bani”, nu creșteri salariale.

Practic, e vorba de acordarea unei sume în luna iunie și  alteia în octombrie. Suma propusă este 1.000 de lei pentru iunie şi 1.500 pentru octombrie.

Profesorii, aflați în. a patra zi de grevă generală, consideră oferta jignitoare:

Am hotărât să dăm un răspuns Guvernului la oferta înaintată aseară. Chiar astăzi, miile de colegi veniţi din Bucureşti şi din ţară spun un NU hotărât acestei oferte.

Pe traseu, profesorii sunt aplaudați de mai mulți bucureșteni pe care protestatarii în întâlnesc în drum.

Citește și:

 

Cookies