ALERTĂ | Cadavrul din canapea, descoperit într-un apartament din București, e al fetiței de 12 ani, care a dispărut de acasă acum aproape două luni

06 iun. 2023
973 Afișari
ALERTĂ | Cadavrul din canapea, descoperit într-un apartament din București, e al fetiței de 12 ani, care a dispărut de acasă acum aproape două luni
ALERTĂ | Cadavrul din canapea, descoperit într-un apartament din București, e al fetiței de 12 ani, care a dispărut de acasă acum aproape două luni | Sursă foto: INQUAM Photos / Octav_Ganea

Cadavrul găsit într-o ladă de canapea, într-un apartament din București, este al fetiței de 12 ani, care a fost dispărută, împreună cu mama ei, cu aproape două luni în urmă.

Cadavrul din canapea e al unei fetițe dispărute

O femeia a sesizat autoritățile duminică, 5 iunie 2023, în legătură cu dispariția fiicei și nepoatei sale. Astfel că, în spațiul public s-a vehiculat că trupul lipsit de viață ce a fost găsit într-un apartament din Sectorul 4 ar fi al femeii de 38 de ani.

Astăzi, 6 iunie 2023, după ce INML a realizat autopsia s-a constatat că respectivul cadavrul găsit în lada canapelei este, de fapt, al fetei de 12 ani. Copila a dispărut de acasă acum o lună și jumătate, împreună cu mama sa, transmite Antena 3 CNN.

Tatăl fetiței le-a transmis autorităților că cele două ar fi putut fi răpite de către actualul iubit al mamei. Rudele acestora le-au oferit anchetatorilor și o fotografie a celui pe care îl consideră a fi suspectul principal în cauză.

Comunicatul Parchetului:

În continuarea comunicatului din data de 05.06.2023, Compartimentul de informare și relații publice din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul București aduce la cunoștința opiniei publice următoarele: de Institutul Național de Criminalistică, s-a stabilit că persoana decedată, găsită într-un sac din plastic în lada canapelei unei locuințe din mun. București, sector 4, este o minoră în vârstă de 12 ani, identificarea având loc prin compararea profilului genetic al cadavrului cu profilul genetic al tatălui minorei.

În măsura în care vor fi obținute și alte date relevante pentru anchetă, acestea vor fi făcute publice în măsura în care se va considera necesar.

Cercetările în această cauză sunt continuate de către Parchetul de pe lângă Tribunalul București și direcția generală de Poliție a Municipiului București- Serviciul Omoruri.

Cadavrul a fost găsit de proprietarul apartamentului

În data de 3 iunie 2023, polițiștii au fost sesizat de proprietarul unui apartament că, după plecarea chiriașilor săi, a găsit în lada canapelei un sac din plastic. Mirosul puternic de putrefacție a fost cel ce l-a alertat pe bucureștean.

Respectivul sac a fost dus la Institutul Național de Medicină Legală „Mina Minovici” (INML), unde s-a constatat că în interior se afla cadavrul unei persoane de sex feminin. Acesta se afla deja în stare de putrefacție.

Cookies