ALERTĂ | Azilele Groazei, panica: Bătrâni mutați într-o casă neterminată din câmp, în Tunari. Au fost luați dintr-un centru din Pipera, să nu fie găsiți la controale

11 iul. 2023
208 Afișari
ALERTĂ | Azilele Groazei, panica: Bătrâni mutați într-o casă neterminată din câmp, în Tunari. Au fost luați dintr-un centru din Pipera, să nu fie găsiți la controale
ALERTĂ | Azilele Groazei, panica: Bătrâni mutați într-o casă neterminată din câmp, în Tunari. Au fost luați dintr-un centru din Voluntari, să nu fie găsiți la controale | Foto: Inquam Photos/Octav Ganea

11 bătrâni vulnerabili – unii dintre ei cu dizabilități – au fost descoperiți azi-noapte (luni spre marți, 10 spre 11 iulie 2023) de polițiștii din Ilfov, împreună cu pompierii ISU- București Ilfov, într-o casă în construcție de undeva din mijlocul unui câmp din Tunari.

Bătrâni duși în mijlocul câmpului, să nu fie găsiți la controale

Alături de vârstnici era și o însoțitoare, care a declarat că vârstnicii că au fost aduși dintr-un centru rezidențial din Pipera, Ilfov, de unde au fost scoși rapid ,ca să nu fie găsiți de autorități.

Cele 11 persoane au fost evaluate medical, urmând a fi relocate intr-o alta locatie adecvata. La fața locului a intervenit și un echipaj SMURD, o ambulanță de terapie intensivă mobilă, cu medic.

Poliţia Română, citată de Hotnews, a spus că cele 11 persoane au fost găsite, după ce jurnaliști au sesizat autoritățile.

Din primele date, se pare că aceste persoane au fost relocate dintr-un centru din municipiul Bucureşti, pentru a nu fi identificate de autorităţi. Cele 11 persoane sunt evaluate medical, urmând a fi relocate într-o altă locaţie adecvată.

Această „mutare de urgență” vine în toiul controalelor declanșate de autorități la centre pentru bătrâni din toată țara, după descoperirea ororilor din azilele din Ilfov – trei centre în care bătrânii erau bătuți, înfometați, drogați, furați, abuzați în inimaginabile feluri.

ALERTĂ | Azilele Groazei, panica: Bătrâni mutați într-o casă neterminată din câmp, în Tunari. Au fost luați dintr-un centru din Voluntari, să nu fie găsiți la controale
Imagine de la intervenția de azi-noapte a autorităților | Foto: Inquam Photos:Octav Ganea

Bătrânii duși în mijlocul câmpului din Tunari erau “cazați” casa neterminată , înconjurată de ciulini și bălării, la aproximativ un kilometru de drumul asfaltat. E vorba despre niște clădiri înconjurate de schele și de resturi de materiale de construcție. 

Pe același subiect:

Cookies