ALERTĂ | Autocar oprit, pe ultima sută de metri, de „limitatorul uman”, înainte să se proptească în Pasajul Unirii. Polițiști stau nonstop la intrările în tunel

28 iun. 2023
34713 afișări
ALERTĂ | Autocar oprit, pe ultima sută de metri, de
ALERTĂ | Autocar oprit, pe ultima sută de metri, de "limitatorul uman", înainte să se proptească în Pasajul Unirii. Polițiști stau nonstop la intrările în tunel | Sursa foto: Infotrafic București și Ilfov / Facebook

Incident la Pasajul Unirii din București: un autocar a fost oprit miercuri dimineață, 28 iunie, pe ultima sută de metri, de „limitatorul uman”, înainte să rămână blocat în tunel. La intrările în tunel încă stau polițiști.

Autocar oprit, pe ultima sută de metri, de „limitatorul uman”, înainte să intre în Pasajul Unirii

Miercuri dimineață, 28 iunie, un autocar a fost oprit pe prima bandă, sens Universitate spre Pasajul Unirii, pe ultima sută de metri înainte să intre în tunel.

Un membru al comunității Info Trafic Bucuresti si Ilfov a postat imaginea pe grupul de Facebook, însoțită de următoarea descriere:

Buna dimineata. Sens universitate spre pasajul unirii ora 9.25, transmite C.A.

Din imagine se poate observa cum autocarul care depășește limita de înălțime admisă de 3,5 m a fost oprit pe prima bandă, iar un polițist discută cu șoferul.

Potrivit martorilor, chiar dacă autocarul a trecut de lanțurile atârnate până la 3,5 metri deasupra carosabilului, panourile electronice de informare aveau culoarea „verde”. Când este afișată culoarea verde, înseamnă că șoferii au permisiunea să treacă prin tunel.

„Cum a trecut de zdrăngănele?”, întreabă un membru al comunității Info Trafic Bucuresti si Ilfov. Iar autorul postării a răspuns:

irelevant cum a trecut, dar omul avea verde pe ambele benzi.

Nu se știe clar ce s-a întâmplat, dar potrivit procedurii, autocarul trebuie scos de pe benzile de intrare în Pasajul Unirii.

PS4, apel public pentru șoferi să respecte regulile de circulație din zona Pasajului Unirii

În urmă cu o lună, Primăria Sectorului 4 transmitea:

Responsabilitatea participanților la trafic este „cheia” exploatării în condiții de siguranță a Pasajului Unirii. După montarea noilor sisteme de semnalizare a înălțimii maxime admise de 3,5 metri, pentru circulația în siguranță a vehiculelor prin Pasajul Unirii, Sectorul 4 al Municipiului București lansează un APEL PUBLIC tuturor persoanelor care tranzitează acest obiectiv de infrastructură, pentru respectarea întocmai a regulilor de circulație rutieră aplicabile zonei respective!

Cookies