ALERTĂ | Atac în trafic, urmat de jaf în București. O șoferiță, urmărită și lovită intenționat de doi bărbați pe scuter. După accident, i-au furat 50.000 € din geantă

03 aug. 2023
6056 Afișari
ALERTĂ | Atac în trafic, urmat de jaf în București. O șoferiță, urmărită și lovită intenționat de doi bărbați pe scuter. După accident, i-au furat 50.000 € din geantă
ALERTĂ | Atac în trafic, urmat de jaf în București. O șoferiță, urmărită și lovită intenționat de doi bărbați pe scuter. După accident, i-au furat 50.000 € din geantă. Sursa foto: captură video Facebook/ stiripesurse.ro

Autoritățile au oferit informații despre un atac aproape ireal în trafic, urmat de jaf în București. O șoferiță a fost urmărită în trafic de doi bărbați pe un scuter, care au și provocat un accident intenționat. Mai apoi, ca să poată completa documentele pentru constatarea ambială, femeia a decis să oprească într-o benzinărie din Sectorul 5.

În acel moment, profitând de neatenția șoferiței, cei doi bărbați i-ar fi furat din geantă aproape 50.000 de euro. Unul dintre suspecți ar fi chiar amantul femeii.

În aces caz, Poliția Capitalei a realizat percheziții în București și Ilfov.

Atac în trafic, urmat de jaf în București

Miercuri, 2 august 2023, polițiști din cadrul Direcției Generale de Poliție a Municipiului București – Serviciul de Investigații Criminale Sector 5 au pus în aplicare 5 mandate de percheziție la domiciliu, în Capitală și în județul Ilfov, într-un dosar penal privind săvârșirea infracțiunilor de punerea în circulație sau conducerea unui vehicul neînmatriculat, conducerea unui vehicul fără permis de conducere și furt calificat.

Ce s-a întâmplat, de fapt: la data de 1 iunie 2023, Secția 18 de Poliție a fost sesizată, prin apel la 112, de către o femeie, în vârstă de 28 de ani, cu privire la faptul că, în aceeași zi, în jurul orei 15:30, în timp ce se afla într-o benzinărie din Sectorul 5, doi bărbați i-ar fi furat din mașină o geantă ce conținea sume considerabile, în lei și valută.

Ce au aflat oamenii legii

Serviciul Investigații Criminale – Sector 5 a preluat cazul, iar în urma cercetărilor, oamenii legii au stabilit că, în timp ce șoferița staționa la un semafor din Sectorul 5, cei doi bărbați care ar fi urmărit-o prin București, cu un scuter, ar fi intrat cu intenție în mașina femeii, provocând pagube materiale autovehiculului.

Mai apoi, în momentul în care aceștia încheiau actele de constatare amiabilă, unul dintre bănuiți ar fi furat din mașina femeii o geantă în care se aflau 48.000 de euro și 1.800 de lei.

Totodată, în urma verificărilor realizate de către polițiști, s-a stabilit că numărul de înmatriculare al scuterului corespunde unui autoturism.

Ce s-a descoperit la percheziții

În urma efectuării perchezițiilor, oamenii legii au identificat și ridicat mai multe bunuri de interes în cauză. De asemenea, a fost identificat un tânăr, în vârstă de 26 de ani, bănuit că ar fi comis jaful împreună cu alți doi bărbați față de care sunt desfășurate activități de depistare a acestora.

Tânărul de 26 de ani a fost condus la audieri în baza mandatului de aducere care a fost pus în aplicare, iar la data de 2 august 2023, față de acesta a fost dispusă măsura reținerii pentru 24 de ore, urmând a fi prezentat magistraților cu propunere legală, transmite Poliția Capitalei.

Polițiști din cadrul Serviciului de Investigații Criminale – Sector 5 continuă cercetările, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 5, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de punerea în circulație sau conducerea unui vehicul neînmatriculat, conducerea unui vehicul fără permis de conducere și furt calificat.

VIDEO

Cookies