ALERTĂ | Alte zeci de mii de bucureșteni rămân fără apă caldă. Termoenergetica anunță reparații și înlocuire a conductelor din rețele primare din S2, S3, S5, S6

26 iun. 2023
4891 afișări
ALERTĂ | Alte zeci de mii de bucureșteni rămân fără apă caldă. Termoenergetica anunță reparații și înlocuire a conductelor din rețele primare din S2, S3, S5, S6
ALERTĂ | Alte zeci de mii de bucureșteni rămân fără apă caldă. Termoenergetica anunță reparații și înlocuire a conductelor din rețele primare din S2, S3, S5, S6 | Sursa foto: Unspash

Compania Municipală Termoenergetica București (CMTEB) îi anunță pe bucureșteni că vor fi începute lucrări de reparații și de înlocuire pe conductele aflate în rețeaua primară a Capitalei. Sute de imobile din patru sectoare vor fi lăsate fără apă caldă.

Sute de blocuri din București vor fi lăsate fără apă caldă

CMTEB începe luni, 26 iunie 2023, patru lucrări de înlocuire și de reparații pe conductele rețelei primare de termoficare din București. Astfel că, zilele următoare, sute de imobile vor fi lăsate fără apă caldă. Compania a anunțat că sectoarele ce vor fi afectate de lucrări sunt:

  • Sectorul 2,
  • Sectorul 3,
  • Sectorul 5,
  • Sectorul 6.

Lucrările ce vor fi efectuate sunt următoarele:

Lucrări pe conducta Magistralei 1 Sud – DN 1000 mm și 800 mm

Șantierul se va afla în zona Bulevardului Nicolae Grigorescu și Bulevardului Chișinău din Sectoarele 2 și 3. Aici urmează să fie efectuate operațiunile necesare pentru întregirea conductelor rețelei primare de termoficare.

Pe perioada realizării acestor lucrări circa 200 de imobile vor rămâne fără apă caldă de consum. Termoenergetica anunță că lucrările vor fi finalizate în data de 30 iunie 2023, ora 23:00.

CMTEB a transmis următorul mesaj:

Vă reamintim că anul de punere în funcțiune a conductei din această zonă este 1975, această porțiune de rețea având aproape 50 de ani de funcționare.

Lucrări pe conducta DN 400 mm

Șantierul se va afla în zona intersecției dintre străzile Baba Novac și Câmpia Libertății, din Sectorul 3. Aici se vor înlocui 150 de metri de țeavă. Conducta din această zonă a fost pusă în funcțiune în anul 1964, având aproape 60 de ani de funcționare.

Astfel că, pe perioada lucrărilor, aproximativ 20 de imobile vor fi lăsate fără apă caldă. CMTEB le transmite bucureștenilor din această zonă că lucrările vor fi finalizate pe 14 iulie 2023, ora 23:00.

Lucrări pe conducta DN 200 mm

Șantierul se va afla în zona Șoseaua Alexandriei din Sectorul 5. Aici urmează să fie înlocuiți 60 de metri de conductă.

Termoenergetica anunță că 25 de blocuri urmează să fie afectate. Furnizarea ape alde va fi sistată până la data de 30 iunie 2023, ora 23:00.

Lucrări pe tronsonul de rețea DN 400 mm 

Acest tronson face legătura cu conducta Magistralei 1 – 3 Vest DN 1000mm. Șantierul se va afla între strada Sibiu și Bulevardul 1 Mai din Sectorul 6.

Astfel că, 80 de imobile din zona respectivă nu vor avea apă caldă. Termoenergetica anunță că furnizarea agentului termic va fi reluată în data de 30 iunie 2023, ora 23:00.

CMTEB le transmite bucureștenilor că echipele de intervenție lucrează în regim permanent pentru soluționarea problemelor:

Dispeceratele Companiei Municipale Termoenergetica București și echipele de intervenție lucrează în regim permanent pentru soluționarea problemelor apărute în teren. Se va lucra simultan în mai multe puncte, astfel încât, pe măsura finalizării unor operațiuni, punctele termice să fie repuse în funcțiune mai repede decât termenul estimat.

Ne cerem scuze pentru disconfortul creat și vă mulțumim pentru înțelegere!

De asemenea, compania a informat că termenele oferite sunt estimative. Astfel că, în funcție de cele descoperite după începerea șantierelor, termenele pot suferi modificări. Finalizarea lucrărilor depinde de complexitatea acestora, care este în directă legătură cu starea de degradare a conductelor.

Bucureștenii au la dispoziție informații referitoare la lucrările ce sunt realizare prin aplicația TermoAlert și la numerele de telefon 031.9442 și 0800.820.002.

Cookies