Alertă alimentară în România. Mărci cunoscute de înghețată sunt retrase de pe piață

18 iul. 2021
27345 Afișari
Alertă alimentară în România. Mărci cunoscute de înghețată sunt retrase de pe piață
Alertă alimentară în România. Mărci cunoscute de înghețată sunt retrase de pe piață

Alertă alimentară în România. Mărci cunoscute de înghețată sunt retrase de pe piață pentru că au în compoziție oxid de etilenă, iar acest ingredient poate cauza cancer.

Alertă alimentară în România. Mărci cunoscute de înghețată sunt retrase de pe piață, potrivit unui anunț făcut de Autoritatea Naţională Sanitar-Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA).

Alertă alimentară în România

Producătorul de înghețată Mars retrage de la vânzarea din România mai multe loturi de înghețată după ce în acestea a fost găsit oxid de etilenă, un compus care poate provoca cancer.

Recomandăm și: Mare grijă la aceste creme pentru protecție solară. Au fost retrase de pe piață

Loturile de înghețată retrase de pe piața din țara noastră sunt comercializate sub brandurile Bounty, Twix și Snickers.

Producătorul de înghețată transmite că deși nivelul descoperit în produsele respective este peste limitele legale pentru Uniunea Europeană, oxidul de etilenă este folosit în cantități destul de mici, deci nu este nociv pentru consumatori.

„Ca urmare, nivelul de oxid de etilenă din îngheţată este minimal şi mult sub limitele legale din Europa pentru ingredient. Consumarea produsului nu este nocivă”, potrivit unei informări publicată pe site-ul ANSVSA.

Compania intenționează să retragă de pe piață zeci de loturi de înghețată, chiar dacă unele dintre ele au ca termen de expirare anul 2023.

Mărci cunoscute de înghețată sunt retrase de pe piață

Producătorul de înghețată Mars le transmite consumatorilor informații despre cum să le fie rambursați banii. Astfel, cumpărătorii sunt rugați să trimită poză cu ambalaj fiecărui produs, la adresa de mail [email protected], împreună cu:

  • numele şi prenumele,
  • numărul de telefon,
  • adresa de e-mail,
  • adresa dvs. poştală.

Pentru ca cererea dumneavoastră să fie validată și să primiți banii înapoi, sunteți rugați ca poza sau pozele trimise în mail să fie cât mai clară și să se vadă data valabilităţii şi codul lotului pentru fiecare înghețată.

„Aceste informaţii sunt pe spatele ambalajului, ca în poza de mai jos. Dacă solicitaţi rambursarea pentru mai multe produse, vă rugăm să trimiteţi si o poză cu toate ambalajele produselor”, le-au transmis producătorii persoanelor care au cumpărat înghețată din acele loturi cu probleme.

Sursă foto: ANSVSA / Mars
Sursă foto: ANSVSA / Mars
Sursă foto: ANSVSA / Mars
Cookies