Alertă alimentară în Europa. Ouă de ciocolată Kinder contaminate cu salmonella

05 apr. 2022
5690 afișări
Alertă alimentară în Europa. Ouă de ciocolată Kinder contaminate cu salmonella
Alertă alimentară în Europa. Ouă de ciocolată Kinder contaminate cu Salmonella | Sursă foto: Facebook Kinder

Mai multe sortimente ouă de ciocolată Kinder au fost retrase de pe piață, după ce zeci de persoane au fost infectate cu salmonella în urma consumării acestora. Agenția pentru Standardele Alimentare din Marea Britanie a avertizat populația să nu consume aceste produse.

Ouă de ciocolată Kinder contaminate cu Salmonella

Agenția pentru Standardele Alimentare din UK (FSA) a anunțat, printr-o postare făcută pe Twitter, că 57 de persoane au fost infectate cu salmonella, după ce au consumat produse marca Kinder. Trei sferturi din persoanele afectate au fost copii ce au vârste de până la cinci ani.

Având în vedere suspiciunea că aceste produse ar putea fi contaminate cu salmonella, Ferrero, compania producătoare, a decis retragerea produselor de pe piață, conform SkyNews.com. Produsele sunt fabricate în Belgia, la uzina de la Arlon. După cum a precizat Ferrero, ouăle de ciocolată au fost distribuite în următoarele țări:

  • Belgia,
  • Franța,
  • Marea Britanie,
  • Irlanda de Nord,
  • Germania,
  • Suedia.

Ce produse sunt retrase de la vânzare

Această alertă alimentară este instituită chiar în pragul Paștelui, motiv pentru care oamenii sunt sfătuiți să nu cumpere produsele Kinder ce fac obiectul suspiciunilor. De asemenea ce-i ce le-au cumpărat sunt îndemnați să nu le consume.

Produsele vizare de alerta alimentară sunt:

  • Kinder Surprise de 20 și 100 de grame,
  • Kinder Schoko-Bons,
  • Kinder Mini Eggs,
  • Kinder Happy Moments.

Produsele ce ar putea fi contaminate au date de expirare cuprinse între 11 iulie 2022 și 7 octombrie 2022. Autoritățile din Marea Britanie au avertizat cetățenii ca în cazul în care au produse Kinder, să verifice dacă se află în acest interval de valabilitate.

În cazul în care alimentele sunt infectate cu Salmonella, gustul mirosul și aspectul acestora nu se modifică. Simptomele unei toxiinfecții alimentare de acest gen pot apărea între 6 și 72 de ore, iar acestea se resimt, în general, pentru o săptămână, conform Centrul Medical de Diagnostic si Tratament „Dr. Victor Babeș”.

Cookies