ALERTĂ | Accidente în lanț pe Autostrada A2, sensul către București. Traficul este îngreunat

27 aug. 2023
875 Afișari
ALERTĂ | Accidente în lanț pe Autostrada A2, sensul către București. Traficul este îngreunat
ALERTĂ | Accidente în lanț pe autostrada A2, sensul către București. Traficul este îngreunat | Sursă foto: INQUAM Photos: Alexandru Busca

Traficul este îngreunat pe Autostrada Soarelui (A2), după ce mai multe accidente ușoare au avut loc pe sensul de mers către București. Șoferii care se întorc de la mare sunt sfătuiți să evite pe cât posibil autostrada.

Traficul este îngreunat pe A2, pe sens spre București

Centrul Infotrafic din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române le-a transmis șoferilor, la ora 15:40, că pe autostrada Soarelui, sensul de mers către Capitală, au avut loc avut loc cinci evenimente rutiere.

Din fericire, acestea s-au soldat doar cu pagube materiale. Cu toate astea, traficul rutier a fost afectat de accidentele produse în lanț.

Pe sensul către Capitală al autostrăzii A2 București-Constanța s-au produs cinci evenimente rutiere soldate doar cu pagube materiale, care nu impun restricții pe benzile 1 și 2.

La acest moment, traficul se desfășoară după cum urmează:

  • Kilometrul 37, loc. Fundulea, județul Călărași – tamponare cu 3 autovehicule, fără restricții de trafic, trafic îngreunat pe tronsonul kilometric 37-39,
  • Kilometrul 57, loc. Nicolae Bălcescu, județul Călărași – au avut loc 2 tamponări în care au fost implicate 2 autovehicule și o tamponare între 3 autoturisme, fără restricții de trafic, însă circulația se desfășoară îngreunat pe tronsonul kilometric 57-64,
  • Kilometrul 174, loc. Peștera, județul Constanța – tamponare între 3 autovehicule, a fost eliberată suprafața de rulare, însă se circulă îngreunat până la km. 178.

Șoferilor ce se vin spre București le este recomandat să își planifice cu atenție întoarcerea de pe litoral, având în vedere valorile mari de trafic de pe A2.

Centrul Infotrafic oferă șoferilor rute ocolitoare

Pentru a evita aglomerația de pe Autostrada Soarelui, conducătorii pot opta pentru rute alternative. Iată care sunt acestea:

  • DN 2A Constanța – Hârșova – Slobozia – Urziceni – DN 2 – București,
  • A2 – Fetești sau Drajna – DN 3A – Lehliu-Gară – DN 3 – Fundulea – București,
  • DN 3 Constanța – Murfatlar – Adamclisi – Ostrov (traversare cu bacul) – Călărași – DN 21 Călărași – Drajna – A2 Drajna – București (sau din municipiul Călărași – DN 3 – Lehliu-Gară – Fundulea – București).

Polițiștii îi sfătuiesc pe șoferi să conducă prudent și să semnalizeze orice intenție de a schimba banda pe mers. De asemenea, conducătorii trebuie să evite efectuare de manevre periculoase și să mențină o distanță optimă între mașini.

Cookies