ALERTĂ | Accident pe Calea Griviței, sub Podul Grant, pe trecerea de pietoni. A fost lovită o persoană care trecea strada pe trotinetă

29 mart. 2023
1855 afișări
ALERTĂ | Accident pe Calea Griviței, sub Podul Grant, pe trecerea de pietoni. A fost lovită o persoană care trecea strada pe trotinetă
ALERTĂ | Accident pe Calea Griviței, sub Podul Grant, pe trecerea de pietoni. A fost lovită o persoană care trecea strada pe trotinetă. Sursa foto: Facebook/ Alexandra Bácsi/ Info Trafic Bucuresti si Ilfov

Un accident s-a produs, cu puțin timp în urmă, pe Calea Griviței, pe trecerea de pietoni de sub Podul Grant, anunță membri ai comunității Infotrafic București și Ilfov.

Potrivit martorilor, persoana accidentată traversa strada pe trotinetă. Traficul este îngreunat în zonă.

Regulament: Pe trecerea de pietoni, traversarea se face pe lângă trotinetă, nu pe

De la sfârșitul anului 2021, Guvernul a reglementat circulația pe drumurile publice pe trotinetă.

Prin hotărârea adoptată atunci, Executivul a stabilit concret regulile de conduită în trafic pentru conducătorii de trotinete electrice. Practic, atunci a fost interzisă circulația trotinetelor electrice pe trotuare. Ele trebuie conduse pe prima bandă, cât mai aproape de trotuar, pe un singur rând.

De asemenea, e complet interzisă circulați cu trotineta pe drumuri pe care poți circula cu mai mult de 50 de kilometri la oră, cum ar fi drumurile naționale, cele expres..

Potrivit acelorași reglementări, cei care se deplasează cu trotineta electrică să se dea jos de pe trotinetă dacă traversează pe trecerea de pietoni. mai mult, trebuie să facă același lucru dacă virează la stânga sau la dreapta, în intersecţie. Trebuie să se oprească, să coboare şi să meargă pe lângă ea până când traversează intersecţia. 

Accidente cu trotinete în București

Până la reglementările de la finalul lui 2021 și de când au devenit tot mai populare pe străzile din marile orașe, în România au fost sute de accidente rutiere în care au fost implicate trotinete.

În București, au fost mai multe astfel de evenimente rutiere foarte grave în care trotinetiștii fie au fost loviți pe șosele, fie au lovit oameni pe trotuare. Pentru această a doua variantă, cauzele accidentelor erau, de fapt, extrem de previzibile: trotinetele sunt mai rapide decât te-ai aștepta și extraordinar de silențioase, așa că oamenii nu le observau din timp și puteau fi luați prin surprindere cu ușurință.

 

 

Cookies