ALERTĂ | Accident grav în Otopeni. Bărbatul decedat este unul dintre medicii implicați în dosarul de șpagă de la „Marius Nasta”

08 oct. 2023
27107 afișări
ALERTĂ | Accident grav în Otopeni. Bărbatul decedat este unul dintre medicii implicați în dosarul de șpagă de la „Marius Nasta”
ALERTĂ | Accident grav în Otopeni. Bărbatul decedat este unul dintre medicii implicați în dosarul de șpagă de la „Marius Nasta”. Sursa foto: Realitatea

Un accident grav a avut loc în dimineața zilei de duminică, la ieșirea din București, în Otopeni. Un bărbat a intrat în parapetul unui pasaj după ce a pierdut controlul mașinii și și-a pierdut viața. Potrivit primelor informații, victima este unul dintre medicii implicați în dosarul de șpagă din luna septembrie de la Institutul „Marius Nasta” din București.

Un accident auto violent a avut loc duminică dimineață în Otopeni, pe sensul de mers dinspre București spre Ploiești. În jurul orei 10:00, un bărbat a pierdut controlul autoturismului său și a intrat în parapetul de la intrarea într-un pasaj și a decedat. Potrivit Realitatea, bărbatul de la volanul mașinii implicate în accident este unul dintre medicii implicați în scandalul din această toamnă de la Institutul „Marius Nasta”.

ALERTĂ | Accident grav în Otopeni. Bărbatul decedat este unul dintre medicii implicați în dosarul de șpagă de la „Marius Nasta”

Potrivit primelor ipoteze, bărbatul ar fi pierdut controlul volanului fie din cauză că i s-a făcut rău, fie din cauza faptului că ar fi adormit la volan. Totuși, ținând cont de implicarea sa în acest scandal, autoritățile iau în calcul chiar și posibilitatea unei sinucideri. Acesta a intrat direct în structura unui pasaj, pe partea dreaptă a direcției de deplasare.

Doi medici de la „Marius Nasta” au fost arestați în luna septembrie

În luna septembrie a acestui an, doi medici de la institutul „Marius Nasta” au fost arestați iar 6 inculpați au fost puși sub control judiciar după percheziții de amploare la Administrația Spitalelor dar și controale la „Marius Nasta”. Ofițerii anticorupție au ridicat documente și au percheziționat cabinetele medicilor, și au găsit 50.000 de euro nejustificați în locuința unuia dintre medici. Doctorii aparțin de secția de Chirurgie Toracică, iar doi dintre inculpați sunt șefi de lucrări la Universitatea de Medicină și Farmacie și profesori universitari.

În total, opt medici de la Institutul de Pneumoftiziologie „Marius Nasta” din Bucureşti sunt vizați. Pe 21 septembrie, Tribunalul București a dispus arestarea preventivă a doctorilor Cornel Petreanu şi Cristian Paleru, sub acuzația de luare de mită în formă continuată. Cei doi chirurgi toracici sunt acuzați că au primit de 34 de ori, respectiv de 55 de ori mită. Ultimul a primit mita de la pacienți și aparținători în doar 22 de zile.

Procurorii au deschis două dosare penale, în care se efectuează cercetări cu privire la comiterea de infracţiuni de corupţie de către medici din cadrul Institutului de Pneumoftiziologie „Marius Nasta”, în legătură cu exercitarea atribuţiilor de serviciu constând în efectuarea controalelor pre şi postoperatorii şi realizarea intervenţiilor chirurgicale.

Anchetatorii au pus sechestru pe bunurile mobile şi imobile deţinute de medici, dar şi pe sumele deţinute de aceştia în conturi bancare, în vederea confiscării speciale şi a confiscării extinse, deoarece, în urma efectuării investigaţiilor financiare, au rezultat diferenţe semnificative între veniturile licite şi bunurile dobândite în ultimii 5 ani. Valoarea sumelor şi bunurilor indisponibilizate de procurori se ridică la peste 800.000 de euro.

CITEȘTE ȘI

Un adolescent de 17 ani a fost prins în centrul Bucureștiului cu 100 de pliculețe ce conțineau „praf alb”. La vederea jandarmilor, tânărul s-a ascuns după mașini

Începe programul „Vocația Ta” în București. Elevii și liceenii vor primi consiliere și orientare gratuită

Ambasadorul Israelului la București, după atacul de amploare pornit sâmbătă de Hamas: „Suntem foarte hotărâți să ne apărăm”

Cookies