ALERTĂ | Accident cu pieton pe trecere, pe Șoseaua Berceni. Victima, transportată de urgență la un spital din București

05 sept. 2023
758 afișări
ALERTĂ | Accident cu pieton pe trecere, pe Șoseaua Berceni. Victima, transportată de urgență la un spital din București
ALERTĂ | Accident cu pieton pe trecere, pe Șoseaua Berceni. Victima, transportată de urgență la un spital din București. Sursa foto: Facebook/ Info Trafic București și Ilfov

Un bărbat a fost lovit pe Șoseaua Berceni din București, în timp ce se afla pe trecerea de pietoni. La fața locului s-au prezentat polițiștii și un echipaj SMURD.

Victima a fost preluată cu targa

Un pieton a fost lovit de o mașină în timp ce se afla pe trecere. Accidentul s-a petrecut pe Șoseaua Berceni din Sectorul 4 al Capitalei, chiar în dreptul unei stații de metrou.

Potrivit unui membru al paginii de Facebook „Info Trafic București și Ilfov”, incidentul s-a petrecut în jurul orei prânzului.

La fața locului au venit mai multe echipaje de poliție și un echipaj SMURD, care să îi acorde îngrijiri medicale victimei.

Bărbatul lovit a fost luat cu targa și condus la spital.

Momentan nu se cunoaște starea de sănătate a victimei.

Un alt accident cu pieton a avut loc săptămâna trecută

Un pieton a fost lovit de o mașină în timp ce traversa pe o trecere de pe Șoseaua Fundeni. Accidentul s-a produs pe data de 28 august, undeva între benzinăria Lukoil și Iac, potrivit Info Trafic București și Ilfov.

Victima era o femeie și a fost dusă de urgență la spital.

Un martor a povestit ceea ce a văzut:

Am fost eu acolo, am văzut de la început. (Șoferul, n.red.)  a venit cu viteza pe banda doi; pe banda 1, șoferul a pus avarii, ca să vadă băiatul de pe banda 2 (care era cu copii în mașina și avea minim 80 km//ora); a tras stânga să o evite pe doamnă, dar a lovit-o din plin. Și eu am pus frână, că intra în mine, că eram pe celălalt sens…. Doamna era conștienta din prima clipă …și-a spart capul, o doare un picior și coloana. A luat-o salvarea în 10-15 min, este la spital.”

Care sunt cele mai frecvente cauze ale producerii accidentelor rutiere

În anul 2021, 1.779 de oameni au murit, iar alți peste 6.000 au fost răniți anul trecut în accidente rutiere grave pe drumurile publice din România, potrivit unui raport al Poliției Române.

Potrivit digifm.ro, cele mai frecvente cauze pentru producerea accidentelor rutiere grave sunt următoarele:

  • Viteza neadaptată condiţiilor de drum a cauzat producerea a 768 de accidente rutiere grave, care s-au soldat cu 281 de persoane decedate şi 651 de răniţi grav, în scădere faţă de anul 2020 cu 220 de evenimente (-22,3%).
  • Traversarea neregulamentară a pietonilor a cauzat, în anul 2021, 645 de accidente grave care, s-au soldat cu decesul a 241 de persoane și rănirea gravă a 406 persoane, în scădere faţă de anul 2020 (-113 evenimente, -14,9%).
  •  Neacordarea de prioritate pietonilor a produs cu 137 mai puține accidente în anul 2021 (-22,6%) față de anul anterior, rămânând astfel pe locul trei în clasamentul principalelor cauze generatoare de accidente rutiere grave.
  •  Abaterile bicicliștilor au produs cu 304 evenimente rutiere grave mai puține în anul 2021 (-41%).
  •  Neacordarea de prioritate vehiculelor a produs cu 108 mai puține accidente rutiere grave decât în anul 2020 (-20,9%).
  •  Pietoni pe partea carosabilă: 248 de accidente și 48 de morți.
  •  Alte preocupări de natură a distrage atenția: 232 accidente și 122 de morți.
  •  Depășire neregulamentară: 206 accidente și 96 de morți.
  •  Nerespectare distanță între vehicule: 203 accidente și 72 de morți.
  •  Conducere sub influența alcoolului: 182 de accidente și 54 de morți.

Te-ar putea interesa și:

Cookies