ALERTĂ | Accident cu pieton lovit pe trecere, pe Șoseaua Fundeni din București. “Șoferul a venit cu viteză pe banda doi, aveam minim 80 km/h”

28 aug. 2023
634 afișări
ALERTĂ | Accident cu pieton lovit pe trecere, pe Șoseaua Fundeni din București. “Șoferul a venit cu viteză pe banda doi, aveam minim 80 km/h”
ALERTĂ | Accident cu pieton lovit pe trecere, pe Șoseaua Fundeni din București | Sursa foto: Infotrafic București și Ilfov

Un pieton a fost lovit de o mașină în timp ce traversa pe o trecere de pe Șoseaua Fundeni; accidentul s-a produs azi-noapte, undeva între benzinăria Lukoil și lac, spune un membru al comunității Infotrafic București și Ilfov.

Victima este o femeie, spune un alt membru al aceleiași comunități, care a fost martor al accidentului de pe Șos. Fundeni și care povestește ce a văzut. Un șofer de pe banda 1  oprit că acorde prioritate pietonului, a pus și avarii, să vadă și cei din spate că e un pieton pe trecere, dar șoferul care venea pe banda doi avea viteză mult prea mare ca să vadă și să oprească în siguranță, drept urmare  a lovit femeia care traversa:

Am fost eu acolo, am văzut de la început. (Șoferul, n.red.)  a venit cu viteza pe banda doi; pe banda 1, șoferul a pus avarii, ca să vadă băiatul de pe banda 2 (care era cu copii în mașina și avea minim 80 km//ora); a tras stanga să o evite pe doamna, dar a lovit-o din plin. Și eu am pus frână, ca intra în mine, că eram pe celălalt sens…. Doamna era constienta din prima clipa …si-a spart capul, o doare un picior și coloana a luat o salvarea în 10-15 min, este la spital.

București, orașul cu prea multe accidente cu pietoni

În București, statisticile sunt îngrijorătoare. Cei mai mulți morţi  în accidentele rutiere din oraș provin din rândul pietonilor.

Într-un singur an, în Capitală au s-au produs 36 de accidente în care au fost implicaţi pietoni. Dintre ei, nouă au murit, iar  27 au fost grav răniți.

Sunt mai multe cauze ale acestei realități. Pe de-o parte, sunt încă prea multe treceri de pietoni slab semnalizate, prost sau deloc luminate noapte și/sau nesemaforizate, pe străzi și șosele cu trafic intens. Pe de alta, persistă obșinuința unor șoferi de a parca  fix înainte de trecerea de pietoni sau chiar pe zebră. Din această cauză, pietonii sunt văzuți în ultimul moment, iar asta poate să coste chiar viața. 

Iar o altă cauză importantă a accidentelor cu pieton este traversarea neregulamentară.

Cookies