ALERTĂ | Accident cu motocicletă pe Pasajul Doamna Ghica din București. Martor: Traficul este blocat

09 oct. 2023
1141 Afișari
ALERTĂ | Accident cu motocicletă pe Pasajul Doamna Ghica din București. Martor: Traficul este blocat
ALERTĂ | Accident cu motocicletă pe Pasajul Doamna Ghica din București. Martor: Traficul este blocat. Sursa foto: captură video Facebook/ Info Trafic Bucuresti si Ilfov/ Stelian G.

Un accident a avut loc pe Pasajul Doamna Ghica, între o motocicletă și o mașină. Traficul spre Piața Delfinului este blocat, potrivit spuselor unor martori.

UPDATE, 17:59: Șoferul mașinii și motociclistul au fost testați cu aparatul alcooltest, iar ambele rezultate au fost negative, potrivit Info Trafic România.

Motociclistul a fost preluat de un echipaj SMURD

Pe Pasajul Doamna Ghica a avut loc un accident, între o motocicletă și un autoturism. Un membru al paginii de Facebook „Info Trafic București și Ilfov” i-a anunțat pe șoferi că traficul este blocat spre Piața Delfinului.

De asemenea, același martor a transmis și că starea de sănătate a motociclistului ar fi una bună și că nu pare să fi fost rănit grav.

Accident cu moto pe pod D-na Ghica, spre Delfinului. Trafic blocat, motociclistul părea ok. (A. M.)

Ulterior, un alt martor a declarat că motociclistul a fost preluat cu un echipaj SMURD, în vederea acordării de îngrijiri medicale:

Motociclistul a fost preluat de echipaj SMURD, traficul blocat dinspre Doamna Ghica spre Delfinului. (V. M. D.)

La fața locului s-au prezentat polițiștii, pompierii și un echipaj SMURD.

Cauza frecvente ale accidentelor rutiere

În București au loc adesea accidente rutiere, fie ele grave sau mai puțin grave. Aceste evenimente neplăcute îngreunează și mai mult traficul din Capitală.

În anul 2021, 1.779 de oameni au murit, iar alți peste 6.000 au fost răniți anul trecut în accidente rutiere grave pe drumurile publice din România, potrivit unui raport al Poliției Române.

Potrivit digifm.ro, cele mai frecvente cauze pentru producerea accidentelor rutiere grave sunt următoarele:

  • Viteza neadaptată condiţiilor de drum a cauzat producerea a 768 de accidente rutiere grave, care s-au soldat cu 281 de persoane decedate şi 651 de răniţi grav, în scădere faţă de anul 2020 cu 220 de evenimente (-22,3%).
  • Traversarea neregulamentară a pietonilor a cauzat, în anul 2021, 645 de accidente grave care, s-au soldat cu decesul a 241 de persoane și rănirea gravă a 406 persoane, în scădere faţă de anul 2020 (-113 evenimente, -14,9%).
  •  Neacordarea de prioritate pietonilor a produs cu 137 mai puține accidente în anul 2021 (-22,6%) față de anul anterior, rămânând astfel pe locul trei în clasamentul principalelor cauze generatoare de accidente rutiere grave.
  •  Abaterile bicicliștilor au produs cu 304 evenimente rutiere grave mai puține în anul 2021 (-41%).
  •  Neacordarea de prioritate vehiculelor a produs cu 108 mai puține accidente rutiere grave decât în anul 2020 (-20,9%).
  •  Pietoni pe partea carosabilă: 248 de accidente și 48 de morți.
  •  Alte preocupări de natură a distrage atenția: 232 accidente și 122 de morți.
  •  Depășire neregulamentară: 206 accidente și 96 de morți.
  •  Nerespectare distanță între vehicule: 203 accidente și 72 de morți.
  •  Conducere sub influența alcoolului: 182 de accidente și 54 de morți.

Te-ar putea interesa și:

Cookies