ALERTĂ | A fost reținut șoferul implicat în accidentul cu o mașină de poliție în București. Coliziunea a fost frontală, după o urmărire pe mai mult străzi

16 feb. 2023
400 afișări
ALERTĂ | A fost reținut șoferul implicat în accidentul cu o mașină de poliție în București. Coliziunea a fost frontală, după o urmărire pe mai mult străzi
ALERTĂ | A fost reținut șoferul implicat în accidentul cu o mașină de poliție în București. Coliziunea a fost frontală, după o urmărire pe mai mult străzi. Sursa imagine: Inquam Photos / Cornel Putan

Parchetul de pe lângă Tribunalul București anunță că șoferul care a fost implicat în accidentul cu o mașină de poliție pe Șos. Colentina a fost reținut, joi, 16 februarie. Bărbatul este cercetat pentru comiterea infracținilor de ultraj în modalitatea tentativei de omor calificat săvârșite pentru ascunderea altei infracțiuni și asupra a două sau mai multe persoane, precum și pentru conducerea mașinii sub influența alcoolului sau altor substanțe.

A fost reținut șoferul implicat în accidentul cu o mașină de poliție în București

Joi, 16 februarie 2023, procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul București (PTB) au pus în mișcare acțiunea penală și au luat măsura reținerii față de șoferul implicat în accidentul grav de pe Șoseaua Colentina, ce a avut loc duminică noapte.

În baza mijloacelor de probă administrate, procurorii au reținut următoarea situație de fapt:

Duminică noapte, 12 februarie 2023, între orele 23:32 – 23:47, cu o alcoolemie de 0,96 g‰ și fiind sub influența unor substanțe psihoactive, șoferul, în vârstă de 31 de ani, a condus mașina pe mai multe străzi din sectoarele 2 și 3 ale Capitalei. La ora 23:47:28, inculpatul a intrat în coliziune frontală cu mașina de poliție în care se aflau doi agenți din cadrul Brigăzii Rutiere București, provocând rănirea polițiștilor, dar și a pasagerului pe care șoferul îl transporta în mașină.

„Inculpatul a provocat accidentul”

Șoferul este vinovat pentru producerea accidentului deoarece nu a oprit la semnalul unui echipaj al Brigăzii Rutiere București. Astfel, a fost declanșată urmărirea sa de către mai multe forțe de poliție.

În timpul în care era urmărit, bărbatul a circulat constant cu viteză peste limita legală, depășind în unele zone viteza de 100 km/h, a pătruns pe culoarea roșie a semaforului în mai multe intersecții și a evitat la limită în două situații producerea unor coliziuni cu mașini care circulau regulamentar, iar în cele din urmă a intrat în coliziune frontală cu una din autospecialele Brigăzii Rutiere București, care a încercat blocarea mașinii inculpatului.

„Procedând în modul descris mai sus, inculpatul a manifestat indiferență față de urmările acțiunilor sale, pe care le-a prevăzut și acceptat, punând în pericol participanții la trafic, lăsând producerea sau evitarea unei coliziuni cu urmări potențial letale pe seama hazardului și astfel punând în pericol, cu intenție indirectă, viețile persoanelor vătămate”, transmite PTB într-un comunicat de presă.

Bărbatul urmează să fie prezentat în fața judecătorului de drepturi și libertăți de la Tribunalul București, cu propunere de luare a măsurii arestării preventive pentru o perioadă de 30 de zile.

Parchetul de pe lângă Tribunalul București și Direcția Generală de Poliție a Capitalei – Serviciul Omoruri și Brigada Rutieră continuă cercetările.

Cookies