ALERT | Începe înlocuirea benzilor de bagaje de la Aeroportul Otopeni. Acolo unde banda de bagaje devenise banda de alergare după bagaje

12 sept. 2022
524 Afișari
ALERT | Începe înlocuirea benzilor de bagaje de la Aeroportul Otopeni. Acolo unde banda de bagaje devenise banda de alergare după bagaje
ALERT | Începe înlocuirea benzilor de bagaje de la Aeroportul Otopeni. Acolo unde banda de bagaje devenise banda de alergare după bagaje

Compania Aeroporturi București anunță că începe azi înlocuirea benzilor de bagaje din zona de sosiri. Este o investiție de peste 3 milioane de euro, spune CNAB, într-un comunicat citat de news.ro

În prima fază, vor fi înlocuite patru dintre cele 6 benzi de bagaje şi echipamentele aferente de pe fluxul de sosiri internaţionale de la Aeroportul Otopeni:

Lucrările se vor derula etapizat şi vor dura cinci luni şi jumătate. Primele benzi de bagaje înlocuite vor fi benzile 3 (etaj 1) şi 4 (parter) ulterior urmând să fie înlocuite, pe rând, şi celelalte două (1 şi 2, ambele la etaj).  (…) În final, după o investiţie de 3.2 milioane euro, se va obţine o capacitate suplimentară de 20% şi o reducere substanţială a timpului de aşteptare la sosirea bagajelor. 

În așteptarea bagajelor la Otopeni. Ca să fie bine, întâi o să fie rău

Compania Aeroporturi București precizează că lucrările vor avea ca efect o reducere temporară a capacităţii de procesare – de la 6 la 5 benzi de bagaje, şi chiar la 4 benzi în anumite perioade de timp, motiv pentru care lucrările au fost programate pentru perioada de extra-sezon. 

Mai simplus spus, o vreme, bagajele vor ajunge din cală la pasageri cu și mai mare întârziere:

CNAB, împreună cu agenţii de handling, a stabilit măsurile necesare pentru ca eventualul disconfort resimţit de pasageri să fie minimizat, aceasta însemnând în primul rând ca timpul de aşteptare la recuperarea bagajelor de cală să nu crească. Totodată, CNAB va lua, împreună cu antreprenorul, toate măsurile posibile pentru ca perioadele de nefuncţionare pentru benzile care se înlocuiesc să fie minimizate, iar la finalul lucrărilor, estimat pentru jumătatea lunii februarie 2023, pasagerii să beneficieze de un sistem modern, silenţios şi cu o capacitate sporită, implicit de scurtarea timpului de aşteptare.

Trei dintre benzile de bagaje sunt în funcţiune de la deschiderea aerogării Sosiri, adică din anul 2003, mai precizează Compania Aeroporturi București.

Banda de alergare după bagaje la aeroport

La începutul verii, adică atunci când a început și perioada concediilor, și traficul pe Aeroportul Otopeni a crescut, banda de bagaje a devenit, practic, bandă de alergat cu și după bagaje.

Când unul dintre mecanisme s-a stricat, angajații Aeroportului Otopeni au pus osul la treabă, s-au urcat pe bandă și au început să meargă pe ea după valize, care au fost astfel distribuite manual proprietarilor enervați de prea multa așteptare.

Cookies