Alergătorii și susținătorii lor din București și din țară sunt chemați să doneze sânge. Campania #MyBloodIsGold are loc între 5 și 19 decembrie

05 dec. 2022
102 Afișari
Alergătorii și susținătorii lor din București și din țară sunt chemați să doneze sânge. Campania #MyBloodIsGold are loc între 5 și 19 decembrie
Alergătorii și susținătorii lor din București și din țară sunt chemați să doneze sânge. Campania #MyBloodIsGold are loc între 5 și 19 decembrie. Imagine simbol: Pexels

A început campania #MyBloodIsGold. Alergătorii din București și din țară sunt chemați de comunitatea 321sport să doneze din nou. Aceasta este a treia ediție și se desfășoară în perioada 5-19 decembrie 2022.

Alergătorii din București și din țară sunt chemați să doneze sânge în cadrul campaniei #MyBloodIsGold

„Donarea de sânge face uneori diferența dintre viață și moarte. Este un gest mic, care poate însemna totul pentru un pacient la nevoie și care are beneficii chiar și pentru sănătatea donatorului. Am spus-o de multe ori! Alergarea nu este un simplu sport, e o direcție în care oameni diferiți, cu o pasiune comună se regăsesc, se unesc și contribuie la o lume mai bună. Impactul comunităților de running nu se rezumă doar la „a face sport împreună”, este mult mai mult de atât! Împreună suntem mai puternici și reușim să facem bine într-o țară în care lipsurile sunt la ordinea zilei.” transmite Radu Restivan, fondatorul comunității 321sport.

Atât alergătorii, cât și cei care susțin sportul sunt chemați să doneze. Donarea de sânge poate fi făcută de orice persoană cu vârsta de minim 18 ani, care îndeplinește o serie de criterii impuse de centrele de donare, la orice centru din România.

Goldye este mascota campaniei

Începând cu această ediție, campania de donare are o mascotă, Goldye.

La prima vedere, mascota pare să fie un iepuraș, dar dacă privim cu atenție, realizăm că, de fapt, ea este o pungă de transfuzie. Goldye nu aleargă pentru performanță și rezultate, ci aleargă pentru a salva vieți.

Chiar dacă zâmbetul ei este atât de larg, sufletul său este gol, la propriu, din cauza numărului scăzut de donatori și lipsei constante de sânge din spitalele din România.

Pentru ca sufletul mascotei să nu mai fie gol, e nevoie de cel puțin 300 de donatori care să doneze sânge în perioada campaniei #MyBloodIsGold. Astfel, fiecare donator care se va înscrie în campanie și va dona sânge în perioada 5-19 decembrie, va simboliza o picătură imaginară de sânge, care împreună cu toate celelalte picături (toți ceilalți donatori) din campanie, vor umple „sufletul” mascotei.

Kitul Donatorului

Primii 300 de donatori care se vor înscrie în campanie și care vor face dovada donării, vor primi gratuit un kit al donatorului #MyBloodIsGold. Pentru a primi acest kit, trebuie trimisă o poză a stickerului aplicat pe carnetul de donator în acest formular: https://bit.ly/KitulDonatorului2022 .

Toate detaliile despre desfășurarea campaniei sunt pe site-ul https://www.mybloodisgold.ro/.

campanie de donare de sânge în perioada 5-19 decembrie
În pas de alergare la donare: #MyBloodIsGold, campanie de donare de sânge în perioada 5-19 decembrie
Cookies