Alegeți un scaun reglabil de birou pentru a vă proteja spatele (P)

26 oct. 2021
52 Afișari
Alegeți un scaun reglabil de birou pentru a vă proteja spatele (P)
Alegeți un scaun reglabil de birou pentru a vă proteja spatele (P)

Căutați un scaun nou de birou? Luați în calcul diferite modele și nu știți pentru care să optați într-un final? Continuați să citiți, semnele de întrebare și nesiguranța vor dispărea cu fiecare rând citit.

Este absolut normal să vă întrebați care este scaunul potrivit pentru dvs. și nimeni nu vă poate învinovăți. Scaunele de lucru, cunoscute și sub denumirea de scaune de lucru, se oferă în diverse dimensiuni, forme, cu diferite funcții și la diferite prețuri.

De ce sunt atât de importante scaunele de birou?

Indiferent de domeniul în care lucrați, dacă prestați lucrări de birou, stând pe un scaun, este de importanță crucială ce scaun alegeți. În majoritatea cazurilor, alegerea unui astfel de echipament de birou necesită luarea în considerare a mai multor factori. Iar motivul este că sănătatea și nivelul de productivitate vin pe primul loc.

Sănătatea primează, de aceea este și atât de important să avem grijă de ea. Un scaun ales neatent poate reflecta negativ asupra sănătății noastre. Dacă scaunul nu este confortabil, este posibil să simțim disconfort și chiar dureri în anumite părți ale corpului. Este posibil chiar să dezvoltăm modificări negative de postură. Dacă scaunul nu oferă destulă susținere pentru spate, dacă nu permite statul corect, poate fi motivul pentru apariția diferitelor arcuiri excesive ale coloanei vertebrale. Lucrul acesta provoacă tensiune în mijloc, sporește încărcarea spatelui și rezultă în dureri de spate și de gât. Dacă postura incorectă continuă pe o perioadă lungă de timp, se va constata cel mai probabil că disconfortul și durerea se aprofundează, ceea ce reflectă asupra stării de sănătate generală și performanțele dvs.

Scaunul de birou incorect ales poate provoca scăderea productivității. În situațiile în care scaunul nu este de calitate, fiind și incomod câteodată, puteți deveni distrași și să pierdeți din productivitatea de lucru.

Pe piață se oferă foarte multe și diferite feluri de scaune de birou. Dacă însă nu știți de unde începeți, este posibil ca alegerea scaunului potrivit să se transforme într-un adevărat chin. De aceea, punctul de plecare corect vă poate economisi mult stres inutil.

Adevărul despre scaunele de birou reglabile

Este extrem de important ca scaunele de birou să se poată regla în funcție de nevoile dvs. individuale. Spre fericire, există scaunele de birou reglabile care pot satisface orice nevoie ați avea, precum:

  • Reglarea înălțimii șezutului – este extrem de importantă potrivirea scaunului în funcție de nevoile dvs. atunci când vine vorba de înălțimea șezutului. În cazul în care înălțimea scaunului nu este corectă, acesta va fi destul de inconfortabil și se vor crea tensiuni în postură. Cu timpul, lucrul acesta va putea provoca dureri în gât și în umeri, de aceea trebuie să aveți opțiuni pentru ajustarea înălțimii șezutului. Astfel, picioarele dvs. vor fi sprijinite în podea fără să aveți senzația de tensiune în partea posterioară a coapselor. Atunci când se modifică înălțimea șezutului, este bine să aveți opțiunea pentru fixarea pe poziție care permite relaxarea antebrațelor și încheieturilor mâinilor pe birou, fără să simțiți tensiune, iar ochii este ideal să fie aliniați cu partea superioară a calculatorului.
  • Reglarea înclinării spătarului – aceasta opțiune vă ajută să fiți mobil pe scaun, să vă poziționați mai bine când nu vă simțiți confortabil. Mecanismul acesta reglează înclinarea spătarului scaunului permițându-i fixarea într-o poziție absolut dreaptă sau foarte înclinată spre spate. Trebuie să puteți regla spătarul până când unghiul dintre coapse și spate devine între 95 și 150 de grade. Astfel veți sta cu toracele și abdomenul „deschise”, în loc să fie îndoite.
  • Suportul lombar – acesta privește curburile și forma spătarului scaunului de birou. Această funcție este făcută pentru a susține poziția naturală și sănătoasă a spatelui și mijlocului, oferind susținere bună în timpul petrecut pe scaun.
  • Cotiere – acestea nu sunt obligatorii, dar în schimb dacă le aveți, sunt extra confortabile. Pot ajuta la reducerea tensiunii în umeri, gât și mijloc. Se recomandă dacă o parte din zi o petreceți stând așezați. Acestea oferă un plus de susținere pentru corp. Cotierele bune trebuie să fie căptușite cu material moale, cu înălțimea reglabilă în funcție de nevoile dvs.

Într-o lume ideală fiecare persoană ar avea scaunul perfect, făcut la comandă și realizat special pentru nevoile sale. În schimb, există o alternativă bună – să alegem un scaun cu cât mai multe funcții posibile și posibilitatea de reglare, astfel încât să sporim șansa ca scaunul să fie confortabil și potrivit pentru noi, protejându-ne sănătatea fizică.

Cookies