Alegerile locale întârzie la Primăria Sectorului 5. Candidatul USR le cere lui Ciucă și Ciolacu să stabilească data alegerilor locale până pe 2 septembrie

22 aug. 2022
708 Afișari
Alegerile locale întârzie la Primăria Sectorului 5. Candidatul USR le cere lui Ciucă și Ciolacu să stabilească data alegerilor locale până pe 2 septembrie

Candidatul USR pentru Primăria Sectorului 5, Alexandru Dimitriu, a trimis o scrisoare deschisă către președinții PSD și PNL în care le cere să stabilească în termenul legal calendarul de organizare al alegerilor locale, se arată într-un comunicat USR.

Din iunie 2020, la o lună de la trimiterea la închisoare a fostului primar Cristian Popescu Piedone în dosarul Colectiv, Primăria Sectorului 5 este condusă interimar de Constantin-Ion Melnic (PSD), consilier local. Acesta a fost desemnat până la organizarea unor noi alegeri locale, potrivit unui proiectului de hotărâre adoptat de Consiliul local Sector 5, cu un total de 22 de voturi din cei 27 de consilieri locali.

„Dacă nu adoptă hotărârea până la 2 septembrie încalcă legea”

Consilierul local USR de la Primăria Sectorului 5 îi avertizează pe Ciucă și Ciolacu că, dacă nu adoptă până pe 2 septembrie hotărârea de organizare a alegerilor parțiale, „încalcă legea și comit un abuz în serviciu”.

”În spațiul public se vehiculează ideea potrivit căreia dumneavoastră, domnilor președinți ai PSD și PNL, nu intenționați să organizați alegerile parțiale întrucât nu este „oportun” pentru partidele dv. Pe această cale doresc să vă atrag atenția că, în contextul în care aceste zvonuri se dovedesc corecte, iar până la data de 2 septembrie Guvernul României nu va fi adoptat Hotărârea de Guvern, vă veți afla în situația în care veți fi săvârșit infracțiunea de abuz în serviciu, astfel cum este ea reglementată de art. 297 Cod penal”, a afirmat Dimitriu în scrisoarea deschisă.

Data alegerilor pentru Primăria sectorului 5 ar trebui să aibă loc cel târziu la data de 9 octombrie 2022, pentru a fi respectate prevederile legale, mai spune acesta.

Funcția a fost declarată liberă de către Prefectura Capitalei din 12 iulie 2022, după trimiterea în închisoare a primarului Cristian Piedone, în dosarul Colectiv.

USR mai spune că, potrivit Codului administrativ, Guvernul este obligat să stabilească data alegerilor parțiale în 90 de zile de la vacantarea funcției, iar data desfășurării alegerilor se stabilește cu cel puțin 35 de zile înaintea votării.

Îți mai recomandăm și:

 

Cookies