ARHIVA B365

ALEGERILE EUROPARLAMENTARE 2014: 5.000 de deținuți nu vor putea vota. Printre ei, Năstase și Becali

ALEGERILE EUROPARLAMENTARE 2014. „Dintr-un efectiv de 32.193 de deţinuţi, 27.027 vor putea vota la alegerile europarlamentare”, au declarat, pentru MEDIAFAX, oficiali din cadrul Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor (ANP), scrie realitatea.net.

ALEGERILE EUROPARLAMENTARE 2014. Singurii care nu vor putea vota duminică sunt cei 5.166 de condamnaţi definitiv în cazul cărora instanţa a dispus şi aplicarea pedepsei complementare a interzicerii dreptului de a alege, conform articolului 66 din Codul penal.

ALEGERILE EUROPARLAMENTARE 2014. În situaţia aceasta se află Adrian Năstase şi Gigi Becali, ale căror sentinţe au inclus şi această pedeapsă complementară, dar nu şi Relu Fenechiu, căruia i-au fost interzise alte drepturi prin pedepse complementare.

ALEGERILE EUROPARLAMENTARE 2014. Potrivit reprezentanţilor ANP, deţinuţii cu drept de vot îşi vor putea exprima opţiunea electorală în spaţii special amenajate din penitenciare, unde vor fi aduse urne mobile.

ALEGERILE EUROPARLAMENTARE 2014. Potrivit articolului 47 din Legea 33/2007 privind organizarea şi desfăşurarea alegerilor pentru Parlamentul European, care se aplică şi deţinuţilor, se precizează că „pentru alegătorii netransportabili din motive de boală sau invaliditate, preşedintele biroului electoral al secţiei de votare poate aproba, la cererea scrisă a acestora, depusă cel mai târziu în preziua alegerilor, însoţită de copii ale unor acte medicale sau alte acte oficiale din care să rezulte că persoanele respective sunt netransportabile, ca o echipă formată din cel puţin 2 membri ai biroului electoral să se deplaseze cu o urnă specială şi cu materialul necesar votării – ştampilă cu menţiunea „VOTAT” şi buletine de vot – la locul unde se află alegătorul, pentru a se efectua votarea. În raza unei secţii de votare se utilizează o singură urnă specială. Urna specială poate fi transportată numai de membrii biroului electoral al secţiei de votare. Urna specială se poate deplasa numai în raza teritorială arondată la respectiva secţie de votare”.


Recomandarile noastre


Parteneri

Back to top button