ARHIVA B365

ALEGERI PREZIDENŢIALE 2014. Iohannis, criticat de Deutsche Welle

ALEGERI PREZIDENŢIALE 2014. Deutsche Welle îl critică pe Iohannis pentru că încearcă să se hrănească electoral din mitul germanului, dar are probleme în a exprima un proiect. Tocmai ca urmare a acestor lipsuri, Iohannis este vazut ca perdant în competiția cu Victor Ponta.

ALEGERI PREZIDENŢIALE 2014. „Klaus Johannis pare să fie prea puţin înzestrat spre a i se opune cu succes. Handicapul lui nu e nici originea şi nici confesiunea. Johannis pur şi simplu nu e carismatic. Nu ştie nici să zâmbească, nici să vorbească . Mai grav, n-a ascultat de sfatul celor care i-au recomandat să-şi amplifice credibilitatea şi capacitatea de a mobiliza prin integrarea figurilor de proră ale dreptei.

Or, nu poate fi destul să te bazezi pe stereotipurile pozitive ale imaginii de neamţ. Întrebarea nu e doar dacă românii sunt maturi şi toleranţi, în speţă pregătiţi, ca moderni, să accepte un prezidenţiabil de altă origine decât majoritarul, rezistând propagandei care va tinde să-i demonize alteritatea etnică şi confesională. Întrebarea e de ce i se cere oare unui electorat să aleagă în baza unui război al clişeelor, fie ele şi pozitive şi nu în temeiul facultăţilor reale, proprii candidaţilor şi al valorilor pentru care au luptat în trecut?”, notează Deutsche Welle, potrivit Româniatv.net.


Recomandarile noastre


Parteneri

Back to top button