ALEGERI PREZIDENȚIALE 2014. Cine sunt CANDIDAȚII la ALEGERILE PREZIDENȚIALE 2014

de:
12 aug. 2014
0 Afișari
ALEGERI PREZIDENȚIALE 2014. Cine sunt CANDIDAȚII la ALEGERILE PREZIDENȚIALE 2014

ALEGERI PREZIDENȚIALE 2014. Mandatul preşedintelui Traian Băsescu se încheie la data de 21 decembrie 2014. Conform legii, alegerile trebuie să aibă loc cu 45 de zile înainte de acest moment.

ALEGERI PREZIDENȚIALE 2014. Conform unei hotărâri de guvern, primul tur al alegerilor prezidenţiale va avea loc pe 2 noiembrie, iar cel de-al doilea tur – pe 16 noiembrie.

Campania electorală pentru alegerile prezidenţiale va începe cu exact o lună înainte de data votului.

CANDIDAȚI ALEGERI PREZIDENȚIALE 2014.

ALEGERI PREZIDENŢIALE 2014: KLAUS IOHANNIS – CANDIDATUL ACL LA ALEGERILE PREZIDENȚIALE

ALEGERI PREZIDENŢIALE 2014. Luni, conducerile PNL şi PDL s-au reunit la Palatul Parlamentului într-o şedinţă comună a Alianţei Creştin Liberale (ACL) pentru desemnarea oficială a candidatului comun la alegerile prezidenţiale din 2014. În urma şedinţei comune a ACL, KLAUS IOHANNIS a fost desemnat candidatul dreptei la alegerile prezidenţiale.

ALEGERI PREZIDENŢIALE 2014. KLAUS IOHANNIS a fost desemnat candidatul dreptei la alegerile prezidenţiale, după ce luni au avut loc reuniuni ale PDL şi PNL, în care au fost discutate rezultatele cercetărilor sociologice realizate. KLAUS IOHANNIS a declarat, în urma şedinţei comune a ACL, că este foarte determinat să câştige funcţia de şef al statului. Declarațiile lui IOHANNIS, AICI

ALEGERI PREZIDENȚIALE 2014: KLAUS IOHANNIS, candidatul ACL la alegerile prezidențiale din luna noiembrie, a anunțat marți dimineață că Vasile Blaga a acceptat cererea sa de a fi șeful de campanie electorală.

Vasile Blaga a declarat că este onorat să conducă această campanie electorală și crede că are experiența necesară.

ALEGERI PREZIDENŢIALE 2014: VICTOR PONTA – CANDIDATUL PSD LA ALEGERILE PREZIDENȚIALE

VICTOR PONTA și-a anunțat la Consiliul Național PSD de la Craiova candidatura la prezidențialele din noiembrie, în mijlocul unei controverse majore despre responsabilitatea pentru victimele inundațiilor din Gorj, Olt și Arges.

ALEGERI PREZIDENȚIALE 2014. CANDIDAȚI ALEGERILE PREZIDENȚIALE 2014. Consiliul Național a votat în unanimitate rezoluția prin care VICTOR PONTA să fie desemnat oficial candidat al PSD într-o zi marcată de inundațiile din judetele Gorj, Olt și Argeș. Sedinta PSD a reunit circa 5.000 de social-democrați și s-a desfășurat sub sloganul „România puternică – schimbare până la capăt”.

Într-un decor ornat cu motive populare romanești, VICTOR PONTA a spus că vrea să pună capăt regimului Băsescu, să redeschidă școlile și spitalele închise și să redea justiția românilor, dar a evitat să anunțe măsuri punctuale din programul prezidențial, conform hotnews.ro.

ALEGERI PREZIDENŢIALE 2014: EUROPARLAMENTARUL MONICA MACOVEI, CANDIDAT INDEPENDENT

Europarlamentarul PDL MONICA MACOVEI și-a anunțat pe Facebook intenția de a candida la Președinția României. Intrarea acesteia în cursă, ca independent, îi încurcă, în primul rând, pe deja lansații candidați ai dreptei, dar nici Victor Ponta nu are motive de bucurie.

La aproape două săptămâni după ce i-a fost refuzată cererea de a fi inclusă în sondajele de opinie realizate în scopul desemnării candidatului dreptei, MONICA MACOVEI a anunțat că intră în cursă pe cont propriu. Decizia acesteia răstoarnă practic toate calculele făcute până acum de candidații puterii și opoziției, dar și de analiști.

MONICA MACOVEI trebuie să strângă 200.000 de semnături de susținere, cerute de legea electorală pentru intrarea efectivă în cursă.

ALEGERI PREZIDENŢIALE 2014: CRISTIAN DIACONESCU, candidatul PMP la ALEGERILE PREZIDENŢIALE 2014

Fostul consilier prezidenţial CRISTIAN DIACONESCU va fi candidatul Partidului Mișcarea Populară (PMP) la alegerile prezidenţiale din această toamnă.

ALEGERI PREZIDENŢIALE 2014: „E o onoare. Accept candidatura cu sprijinul şi munca tuturor. Orice preşedinte trebuie să se gândească la reîntregirea neamului românesc”, a spus CRISTIAN DIACONESCU, imediat după nominalizare.

Președintele Traian Băsescu și-a exprimat de nenumărate ori susținerea pentru candidatul CRISTIAN DIACONESCU. Băsescu s-a întâlnit cu prezidenţiabilul PMP la Cotroceni şi a semnat pentru candidatura sa la alegerile prezidenţiale.

ALEGERI PREZIDENȚIALE 2014: CĂLIN POPESCU TĂRICEANU a fost ales președinte al Partidului Liberal Reformator. CĂLIN POPESCU TĂRICEANU și-a lansat candidatura pentru COTROCENI sâmbătă, 2 august, în cadrul Congresului Partidului Liberal Reformator (PLR), congres care a avut loc la Palatul Parlamentului.

ALEGERI PREZIDENȚIALE 2014: Deputatul controversat REMUS CERNEA va candida la ALEGERILE PREZIDENȚIALE

Deputatul  REMUS CERNEA, cunoscut pentru promovarea drepturilor delfinilor şi homosexualilor, va candida ca independent pentru Cotroceni.

ALEGERI PREZIDENȚIALE 2014:  REMUS CERNEA spune că va înfiinţa şi o iniţiativă politică: Mişcarea pentru Oameni, Natură şi Animale.

ALEGERI PREZIDENȚIALE 2014: „Asa cum am mai spus astăzi îmi anunţ candidatura la prezidentiale ca independent . Tot astăzi anunţăm initierea efoturilor pentru a anunta o noua inititativa politica, Partidul Miscarea pentru Oameni, Natura si Animale. Initialele inseamna MONA. Vom construi un partid cu o fundatie solida in ceea ce priveste valorile”, a declarat  REMUS CERNEA.

ALEGERI PREZIDENȚIALE 2014: CORNELIU VADIM TUDOR a anunțat că se înscrie în cursa pentru Cotroceni, bazându-se pe electoratul „stabil” al Partidului România Mare.

„Să se termine cu impostura stânga-dreapta. Electoratul PRM e același, a rămas stabil. Este vremea unei crize profunde care îmi amintește de anul 2000, când am intrat în finală la alegerile prezidențiale”, a declarat VADIM TUDOR pentru Agerpres.

Acesta a explicat că a luat această decizie la ultima ședință a Biroului Permanent al PRM, la rugâmintea mai multor filiale locale.

ALEGERI PREZIDENȚIALE 2014. KELEMEN HUNOR va fi candidatul UDMR la alegerile prezidenţiale.

Liderul UDMR, KELEMEN HUNOR, va fi candidatul Uniunii la alegerile prezidenţiale, el declarând, după şedinţa Consiliului Permanent al UDMR, că este onorat de această propunere şi că îşi asumă candidatura.

„Şi în 2014 avem toate argumentele pentru a veni cu un candidat la aceste alegeri prezidenţiale. Trebuie să arătam că avem o viziune despre România, despre societatea românească şi despre comunitatea maghiară din această ţară. Niciun partid românesc şi niciun candidat nu are în programul său să reprezinte interesele comunităţii maghiare „, a afirmat KELEMEN HUNOR .

El a precizat că în şedinţa Consiliului Permanent al UDMR au fost analizate argumentele pro şi contra şi s-a ajuns la concluzia că şi în acest an UDMR va avea un candidat la Preşedinţia României.

ALEGERI PREZIDENȚIALE 2014: La ALEGERILE PREZIDENȚIALE 2014 vrea să candideze şi DAN DIACONESCU, fondatorul PPDD.

ALEGERILE PREZIDENȚIALE 2014. Alţi doi foşti membri PNL, IOAN GHIȘE şi VIOREL CATARAMĂ vor candida ca independenţi.

Cookies