ALEGERI PREZIDENŢIALE 2014. KLAUS IOHANNIS, candidatul Alianţei Creştin Liberale la prezidenţiale

de:
11 aug. 2014
4 Afișari
ALEGERI PREZIDENŢIALE 2014. KLAUS IOHANNIS, candidatul Alianţei Creştin Liberale la prezidenţiale

ALEGERI PREZIDENŢIALE 2014. Klaus Iohannis a fost desemnat candidatul dreptei la alegerile prezidenţiale, după ce luni au avut loc reuniuni ale PDL şi PNL, în care au fost discutate rezultatele cercetărilor sociologice realizate. Iohannis a declarat, în urma şedinţei comune a ACL, că este foarte determinat să câştige funcţia de şef al statului.

ALEGERI PREZIDENŢIALE 2014. „Mulţumesc pentru desemnare. Mă simt onorat. Mulţumesc tuturor colegilor şi în primul rând lui Vasile Blaga pentru că am avut puterea să respectăm calendarul pe care ni l-am propus în iunie. Mă uit în sală şi văd că e cea mai puternică echipă din România. În această echipă sunt peste 1.500 de primari de municipii, oraşe, sate şi comune. Cu această forţă nu avem voie să nu câştigăm alegerile prezidenţiale. Preşedintele ales îşi va lua mandatul cu ocazia aniversării a 25 de ani de la Revoluţie. E timpul să dăm o perspectivă naţiunii, un nou model de ţară, e timpul unui nou început. Este pentru prima dată după 25 de ani când o structură politică de asemenea anvergură desemnează un cetăţean român aparţinând unei minorităţi etnice. Candidatura mea arată maturizarea societăţii româneşti. Politica poate să producă efecte pentru români şi nu e doar o maşinărie de măcinat vorbe goale şi de satisfăcut interese de grup. Vin de la Sibiu la Bucureşti pentru a le reda cetăţenilor ţării mele încrederea că se poate. România nu e altfel decât statele europene, poate fi o naţiune la fel de prosperă şi respectată. Mă bazez pe un exemplu concret. Sibiul pe care l-am condus din 2000 este un exemplu că în România se poate face o administraţie corectă, se pot crea locuri de muncă, aduce investiţii şi genera prosperitate. Se poate promova educaţia şi cultura, poate exista toleranţă în diversitate. Dacă se poate în Sibiu se poate în toată România, în fiecare oraş şi fiecare comună. Dacă am putut face asta pentru Sibiu am convingerea că se poate pentru toată România. Vin pentru a schimba regulile jocului politic de până acum. Sunt foarte determinat să câştig aceste alegeri. Viziunea mea e a unei Românii cu adevărat occidentale. Le cer românilor să ne dea şansa unei naţiuni unite şi occidentale. Preşedintele trebuie să fie ferm în faţa derapajelor de la statul de drept. Vreau mai puţin spectacol, mai puţină gălăgie şi mai multă seriozitate”, a declarat Iohannis, după şedinţa comună a ACL.

ALEGERI PREZIDENŢIALE 2014. „Vrem ca dupa un deceniu de conflict si scandal sa avem un deceniu de coruptie, razbunare si incompetenta? Eu le propun romanilor un deceniu de prosperitate si stat de drept. Cred ca e nevoie si de mai mult respect, respect intre noi. Nu o sa ma auziti -pe mine adresandu-ma primului ministru altfel decat domnule, chiar daca suntem adversari. Reinventarea respectului e esentiala, pentru ca de aici pleaca respectul pentru institutii. Nu putem cere nimanui in lume sa ne respecte daca nu ne respectam noi insine. Presedintele Romaniei nu decide direct nici guvernarea nici politicile publice, dar aceasta nu inseamna ca e in afara dezbaterii legate de evolutia economiei si a societatii romanesti. Datoria presedintelui e sa starneasca dezbateri si consens in jurul marilor teme: regionalizarea, descentralizarea, educatia, pensiile. Aceste reforme au fost mereu incepute si niciodata terminate, in principal fiind actiuni electorale. Misiunea presedintelui e de a gasi numitorul comun in ce priveste aceste reforme, da a pune la masa dialogului pe toti cei interesati, nu de a genera tensiuni. Sunt doua zone in care, ca presedinte, voi garanta parcursul de pana acum si le voi apara impotriva tuturor ceea ce s-a realizat in ultimii ani. Politica externa – optiunile fundamentale, parteneriatul cu SUA, apartenenta la NATO si UE, directia Romaniei spre Vest, spre Occident, statutul de aliat strategic sunt nenegociabile. A doua zona priveste independenta justitiei si functionarea corecta a acesteia. E un castig al ultimilor ani care trebuie aparat si consolidat. Romania occidentala nu poate functiona fara o justitie independenta, chiar daca ea ii atinge pe politicieni. Presedintele Romaniei va fi principalul garant ca acest proiect e ireversibil. Sunt foarte determinat sa castig aceasta batalie. Ii avem in spate pe toti cei care nu vor sa traiasca intr-o Romanie feudala, a baronilor. Le cer romanilor sa dea inca o sansa, nu mie, Klaus Iohannis, ci noua tuturor, sa ne dea sansa de a fi o natiune unita, respectata si prospera, o natiune cu adevarat occidentala”, a mai spus Iohannis.

ALEGERI PREZIDENŢIALE 2014. După discursul candidatului dreptei la alegerile prezidenţiale Vasile Blaga a precizat că această zi este una mare pentru ACL şi că prin câştigarea preşedinţiei va fi scăpată ţara de guvernarea PSD-istă. Principalele declaraţii ale lui Blaga:

Astazi este o zi mare pentru alianta crestin liberala, pentru noul partid national liberal, facem un pas mare spre castigarea alegeirlor prezidentiale.
Azi am desemnat candidatul pentru functia de presedinte.
As vrea sa multumesc tuturor colegilor din PDL, din PNL care au aratat ca sunt mai importante obiectivele pe care le avem de atins decat ceea ce ne-a despartit pana ieri.
Castigarea presedintiei e un prim pas pentru a scapa tara de aceasta guvernare PSD-ista care vrea subjugarea tuturor institutiilor statului roman.
Va garantez dl Iohannis ca in spatele dvs se vor alinia sutele de mii de militanti ale aliantei crestin liberale, si stiti capacitatea de organizare a zonei care vine din PDL.
Impreuna suntem puternici, avem jumatate din administratia acestei tari.
Ponta patroneaza cea mai mare evaziune fiscala din istoria post-decembrista a Romaniei.
Azi v-am desemnat candidat si pe dl Predoiu ca fiind prim ministru desemnat al Aliantei.
Am convingerea ca vom putea construi cel mai puternic partid de centru dreapta din Romania, nu atat ca o contrapondere la PSD, ci pentru a vehiculul capabil sa promoveze valorile noastre

ALEGERI PREZIDENŢIALE 2014. Luni, în jurul orei 12,00, a avut loc o şedinţă a Biroului Permanent Naţional al PDL la sala deputaţilor democrat-liberali şi o reuniune a Biroului Politic Naţional al PNL la sala de grup de la Camera Deputaţilor. La ora 13,00 a fost programată o şedinţă a Biroului Politic Naţional comasat PNL-PDL, scrie romaniatv.net.

ALEGERI PREZIDENŢIALE 2014. Conform protocolului ACL, candidatul comun al alianţei va fi desemnat în urma unor cercetări sociologice la propunerea forurilor de conducere ale celor două partide, respectiv de Delegaţia Permanentă a PNL şi de Biroul Permanent Naţional al PDL.

ALEGERI PREZIDENŢIALE 2014. Prim-vicepreşedintele PDL Cătălin Predoiu a declarat, joi, că va lupta ‘până în ultimul moment’ pentru a obţine mandatul de prezidenţiabil al Alianţei Creştin Liberale, fiind obligat să acţioneze în acest sens de încrederea şi votul colegilor săi din PDL.

ALEGERI PREZIDENŢIALE 2014. El a precizat însă că, indiferent cine va fi candidatul ACL, după desemnarea acestuia PDL şi PNL vor lucra în echipă.

ALEGERI PREZIDENŢIALE 2014. Contracandidatul lui Predoiu în cursa pentru desemnarea prezidenţiabilului ACL este Klaus Iohannis, preşedintele în funcţie al PNL.

Cookies