ALEGERI PREZIDENȚIALE 2014, TURUL 2. PROTESTE ÎN TOATĂ ŢARA.”Klaus,Klaus, scapă-ne de Mickey Mouse!”

de:
15 nov. 2014
1 Afișari
ALEGERI PREZIDENȚIALE 2014, TURUL 2. PROTESTE ÎN TOATĂ ŢARA.

ALEGERI PREZIDENȚIALE 2014, TURUL 2, PROTESTE VOT CORECT DIASPORA. Manifestaţia de vineri seară din Capitală, la care aproximativ două mii de oameni au cerut vot corect în turul 2 al prezidenţialelor, dar au şi scandat contra premierului Victor Ponta şi a PSD, s-a încheiat s-a încheiat la ora 23:00 fără să fie înregistrate incidente, potrivit Mediafax.

PROTESTE VOT CORECT DIASPORA. Participanţii au început să plece după ultimul popas al manifestaţiei, făcut la sediul PSD din Şoseaua Kiseleff, deşi se anunţase că o parte a lor urmau să se întoarcă în Piaţa Universităţii.

Manifestanţii, în majoritate tineri, s-au adunat, începând cu ora 18.00, în Piaţa Universităţii, pe trotuarul din faţa Teatrului Naţional. Iniţial, în piaţă au fost circa 300 de persoane, numărul acestora crescând apoi la peste 500.

ALEGERI PREZIDENȚIALE 2014, PROTESTE TURUL 2. Cei veniţi la Universitate au scandat mesaje pentru un vot corect duminică, dar şi contra premierului: „Plagiatorul ne fură viitorul” şi „Klaus, Klaus, Klaus, scapă-ne de Mickey Mouse!”.

La manifestaţie au fost aduse şi jucării cu Mickey Mouse, încadrate în bare de fier dispuse în formă de X.

ALEGERI PREZIDENȚIALE 2014, PROTESTE TURUL 2. Participanţii au scandat şi „Azi plagiator, mâine dictator”, „Victor Ponta, nici nu ştii cât de mic începi să fii”, „După turul doi, Victor Ponta la gunoi”, „Jos, jos, jos, Ponta eşti un mincinos!”, „Ponta nesimţit, pe români i-a umilit”, „Păcat, păcat, de sângele vărsat!”, „Noi votăm, nu pontăm”, „DNA curăţă politica” şi „Secţii de votare peste hotare”.

O parte a scandărilor s-a regăsit pe pancarte aduse, alături de steaguri tricolore, la manifestaţie.

Unul dintre participanţi a declarat, pentru MEDIAFAX, că a venit în Piaţa Universităţii pentru că nu-şi doreşte un preşedinte „care îl minte pe cel ce l-a ales şi care şi-a plagiat lucrarea de doctorat”.

ALEGERI PREZIDENȚIALE 2014, PROTESTE TURUL 2. La rândul ei, o studentă a spus că nu este bine ca puterea absolută a ţării să ajungă la un singur partid, respectiv la PSD. Ea a adăugat că, în opinia sa, PSD este partidul „care a furat cel mai mult în această ţară şi care acoperă cei mai mulţi infractori”.

În jurul orei 19.50, manifestanţii au plecat din faţa Teatrului Naţional spre sediul Guvernului, pe trotuar, dar şi pe prima bandă de circulaţie. Pe traseu, numărul lor a crescut continuu, în Piaţa Victoriei adunându-se, în jurul orei 21.00, circa 2.000 de oameni.

La Guvern, s-a scandat, printre altele, „Noi votăm, nu pontăm”, „Ponta, la gunoi, după turul doi”, „Diaspora vrea, dar nu poate vota” şi „Cine nu sare, nu vrea schimbare”.

ALEGERI PREZIDENȚIALE 2014, PROTESTE TURUL 2. Din Piaţa Victoriei, manifestanţii s-au dus la sediul PSD din Şoseaua Kiseleff, unde au huiduit, au fluierat şi au scandat, printre altele, „Hoţii!” şi „DNA!”.

Circulaţia rutieră pe Şoseaua Kiseleff a fost blocată pe toate benzile timp de aproape o oră.

Pe toată durata protestului, participanţii au fost încadraţi de jandarmi şi nu s-au înregistrat incidente.

Manifestaţii similare au loc, sâmbătă seară, în mai multe oraşe din ţară. Mobilizarea pentru acestea s-a făcut în special prin intermediul reţelelor de socializare.

Mii de oameni au ieşit în stradă şi la sfârşitul săptămânii trecute, când şi diaspora a organizat proteste la Londra, Paris, Madrid, Viena, Berlin şi Dublin, cerând Guvernului României fluidizarea procesului de vot.

ALEGERI PREZIDENȚIALE 2014, PROTESTE TURUL 2. Românii din străinătate au ieşit, la primul tur al alegerilor prezidenţiale, din 2 noiembrie, în număr record la vot, însă în mai multe capitale europene cozile au fost uriaşe, iar oamenii au protestat faţă de închiderea porţilor în faţa celor care nu au mai putut vota.

Bucureştenii ieşiţi în stradă vineri seară s-au dus de la Guvern la sediul PSD din Şoseaua Kiseleff, unde huiduie, fluieră şi scandează, printre altele, „Hoţii!” şi „DNA!”.

Manifestanţii, în număr de aproximativ două mii, au ajuns la sediul PSD în jurul orei 21.40.

PROTESTE CLUJ VOT DIASPORA: Mitingul de la Cluj-Napoca, la care au participat peste 10.000 de persoane s-a încheiat fără incidente, după aproximativ patru ore, timp în care manifestanţii au mers în marş prin oraş şi au scandat împotriva premierului Victor Ponta.

Mitingul s-a încheiat în jurul orei 21.30, în faţa Casei de Cultură a Studenţilor din Piaţa Lucian Blaga, unde la finalul manifestaţiei traficul rutier a fost blocat în totalitate, timp de aproximativ 15 minute.

ALEGERI PREZIDENȚIALE 2014, PROTESTE TURUL 2. Participanţii la miting s-au adunat, vineri seară, începând cu ora 18.00, în Piaţa Unirii din Cluj-Napoca, având bannere cu mesaje precum „Ponta, nu uita, că Ardealul nu te vrea”, „Victoraş, eşti pe făraş”, „Iohannis preşedinte, neamţul nu ne minte”, „Guvernul trădării a pus capăt răbdării”, „Nu alegem între candidaţi, ci între două lumi”, „România nu uita, votul este arma ta”.

Oamenii au scandat „Jos Ponta, jos/Că eşti un mincinos”, „Solidaritate”, „Ponta nu uita, Cluj-Napoca nu te vrea”, „În turul doi, Ponta la gunoi”, „Uniţi salvăm toată România”, „Afară, afară, cu PSD din ţară”, „Jos plagiatorul”, „Vor să voteze, lăsaţi-i să voteze”, „Ponta nu uita, nu ne dăm pe mâna ta”, „Nu vă fie frică, Victor Ponta pică”.

ALEGERI PREZIDENȚIALE 2014, PROTESTE TURUL 2. Cornel Vâlcu, unul dintre organizatorii manifestaţiei, a spus că scopul mitingului este multiplu şi se referă în primul rând la ceea ce li s-a întâmplat românilor din diaspora în primul tur al alegerilor prezidenţiale.

„Mulţi români nu au putut să voteze în diaspora şi există riscul să se întâmple din nou în turul al doilea. Nu ne-au convins măsurile lui Ponta pentru turul al doilea. Protestul este unul al societăţii civile, în care ne spunem nemulţumirile”, a afirmat Vâlcu.

ALEGERI PREZIDENȚIALE 2014, PROTESTE TURUL 2. Acesta a citit „Declaraţia de la Cluj”, în şapte puncte, în care se cere viitorului preşedinte al României şi întregii clase politice să îşi asume reforma clasei politice, respectarea separării puterilor în stat şi limitarea imunităţii demnitarilor exclusiv la declaraţii politice, alocarea a 6% din PIB pentru sănătate şi a 6% pentru educaţie, oprirea defrişărilor ilegale, încetarea oricărui discurs separatist şi care instigă pe criterii rasiale şi de clasă.

ALEGERI PREZIDENȚIALE 2014, PROTESTE TURUL 2.„Aici sau peste hotare suntem cu toţii cetăţeni ai României, proiectul de ţară este al nostru, rămânem solidari şi atenţi la comportamentul clasei politice şi al decidenţilor. La 25 de ani de la revoluţia română reafirmăm valorile acesteia şi avertizăm că nu mai tolerăm nicio trădare a intereselor noastre legitime”, se mai arată în „Declaraţia de la Cluj”.

Din Piaţa Unirii, protestatarii au plecat în marş pe Bulevardul Eroilor, iar apoi au mers pe traseul Calea Dorobanţilor, Piaţa Mărăşti, Strada Fabricii, Strada Bucureşti, Bulevardul 21 Decembreie 1989, Strada Memorandumului şi Piaţa Lucian Blaga, îngreunând circulaţia rutieră. Pe traseu s-au alăturat din ce în ce mai mulţi oameni, astfel că numărul manifestanţilor a ajuns la peste 10.000. Printre participanţi s-au numărat şi câţiva membri ai PDL şi PNL Cluj.

Manifestaţii similare au avut loc, vineri seară, în Capitală şi în mai multe oaşe din ţară – Timişoara, Sibiu, Oradea, Târgu-Mureş, Arad, Iaşi, Braşov, Craiova şi Galaţi.

ALEGERI PREZIDENȚIALE 2014, PROTESTE TURUL 2. Mii de oameni au ieşit în stradă şi la sfârşitul săptămânii trecute, când şi diaspora a organizat proteste la Londra, Paris, Madrid, Viena, Berlin şi Dublin, cerând Guvernului României fluidizarea procesului de vot.

Cookies