ALEGERI PREZIDENȚIALE 2014. Orban acuză PSD că pregătește fraudarea votului în turul doi

de:
14 nov. 2014
0 Afișari
ALEGERI PREZIDENȚIALE 2014. Orban acuză PSD că pregătește fraudarea votului în turul doi

ALEGERI PREZIDENȚIALE 2014, TURUL DOI. „In baza Legii de organizare a alegerilor, am inlocuit o serie de reprezentanti ai ACL in diferite sectii de votare din strainatate. In baza unei circulare transmisa de MAE, presedintii Birourilor Electorale ale sectiilor de votare le-au comunicat, cand au fost contactati telefonic de reprezentantii nostri, ca nu au dreptul sa fie membri in birourile electorale ale sectiilor de votare si sa nu se prezinte la aceste birouri pentru ca nu sunt cuprinsi in procesul verbal. (…) Ne aflam in fata unei grave incalcari a Legii electorale.

Reprezentantii PSD, PP-DD si UDMR au primit indicatie sa nu se prezinte la sectiile de votare in turul doi cu scopul de a reduce la maximum numarul cetatenilor romani care sa poata vota”, a afirmat vineri Orban, intr-o conferinta de presa, citat de hotnews.ro.

Liberalul a explicat ca, in acest mod, se ingreuneaza procedura de vot, numarul stampilelor care pot fi utilizate fiind stabilit in functie de membrii prezenti ai sectiilor de votare.

ALEGERI PREZIDENȚIALE 2014, TURUL DOI. Orban a mai sustinut ca PSD pregateste fraudarea votului in turul al doilea si prin organizarea votului multiplu, cu grupuri mici de alegatori, transportate cu microbuze sau autoturisme, „prin mituirea alegatorilor cu ceasuri chinezesti” si cumpararea votului in ziua alegerilor.

ALEGERI PREZIDENȚIALE 2014, TURUL DOI. „Solicit Politiei si Jandarmeriei sa nu asiste pasiv la organizarea cumpararii, pe scara larga, de voturi. Am identificat sate izolate din Teleorman si Calarasi in care Ponta a obtinut multe voturi si in care numarul votantilor pe listele electorale este egal cu numarul votantilor de pe listele suplimentare.(…) In toate sectiile de votare, PSD organizeaza grupuri de presiune care sa-i intimideze pe cetateni si sa-i forteze, prin toate mijloacele, sa-i determine sa voteze cu Victor Ponta (…) Solicitam DNA sa solutioneze cu celeritate plangerile. Solicit institutiilor statului sa isi faca datoria in conformitate cu legea”, a mai spus Ludovic Orban.

Reprezenantul ACL a mai precizat ca, in primul tur, „peste 10% dintre romani au votat pe liste suplimentare”.

Cookies