ALEGERI PREZIDENȚIALE 2014: Klaus Iohannis își prezintă originile

de:
06 aug. 2014
0 Afișari
ALEGERI PREZIDENȚIALE 2014: Klaus Iohannis își prezintă originile

ALEGERI PREZIDENȚIALE 2014: Klaus Iohannis susține că există atestări documentare conform cărora familia Iohannis trăiește în zona Sibiului din jurul anului 1500. Actuala familie Iohannis a trăit lângă Sibiu, la Cișnădie, iar linia genealogică poate fi demonstrată până în anul 1850.

„Am fost o familie de condiție medie, întotdeauna. Nici foarte bogați, nici săraci lipiți pământului”, a explicat Iohannis.

Acesta a mai subliniat și un alt aspect. „Din câte cunosc eu, sunt primul din familia mea care are o căsătorie mixtă. Soția mea, Carmen, este româncă”.

Întrebat dacă nu și-a dorit să plece în Germania, Iohannis a spus că a avut posibilitatea, dar a preferat să rămână în România. „În anii 70 s-a pus pentru prima dată problema, pentru etnicii germani, să plece în Germania. Eu eram în liceu și majoritatea colegilor mei au plecat. Eu am făcut puțin notă discordantă și am preferat să rămân (…) la începutul anilor 90, mulți etnici germani au profitat de deschiderea granițelor și au plecat. Din nou, eu am preferat să rămân aici. Ca să nu lungesc povestea, n-am avut niciodată gândul de a pleca din România”, a spus Iohannis, conform stiripesurse.ro.

Cookies