ALEGERI PREZIDENȚIALE 2014.Iohannis: Nu vreau un președinte care laudă marele Partid Comunist Chinez

de:
07 nov. 2014
0 Afișari
ALEGERI PREZIDENȚIALE 2014.Iohannis: Nu vreau un președinte care laudă marele Partid Comunist Chinez

ALEGERI PREZIDENȚIALE 2014, TURUL DOI.„Victor Ponta se duce în China și se apucă să spună că felicită marele Partid Comunist Chinez pentru marile realizări. Nu vreau un președinte care laudă marele Partid Comunist Chinez, ci un președinte care laudă democrația vest-europeană, care laudă SUA fiindcă, iată, au reușit să producă o schimbare fără scandal în Congres”, a subliniat Klaus Iohannis, potrivit Agerpres.

ALEGERI PREZIDENȚIALE 2014, TURUL DOI. Referitor la mitul potrivit căruia ar fi „omul Germaniei”, Iohannis a afirmat că va fi în primul rând „omul României”, dar a promis că, dacă va fi ales în funcția de președinte, țara noastră va avea mult mai mulți investitori germani.

ALEGERI PREZIDENȚIALE 2014, TURUL DOI. „Noi suntem în UE și parteneri cu SUA. De aici ne vine poziția care în ultimii 25 de ani ne-a garantat un parcurs în esență euroatlantic, pro Vest și care acum ne garantează securitatea, cu un conflict aproape deschis la câteva sute de kilometri de noi. (…) Eu sunt clar pro euroatlantic, fără niciun fel de sincopă și fără nicio paranteză”, a declarat candidatul ACL.

ALEGERI PREZIDENȚIALE 2014, TURUL DOI. Mai mult, liderul PNL a precizat că România trebuie să aibă o politică externă bine profilată, care să țină cont de interesul național, de interesul populației pe termen mediu și lung, dar care să țină cont și de situațiile speciale, cum ar fi conflictul din Ucraina.

„Avem un conflict în imediata apropiere. Situația cu Rusia nu poate fi nicidecum rezolvată sau ameliorată de noi. Pentru asta, trebuie să recunoaștem, cu toată mândria de a fi noi, suntem mult prea mici, mult prea slabi și am avut mult prea multe opinii în această chestiune. Relația cu Federația Rusă poate fi rezolvată numai și numai împreună cu partenerii noștri, nu poate fi rezolvată doar de noi, ci doar cu partenerii noștri.

Numai împreună cu UE, cu SUA, cu NATO putem să acționăm în așa fel încât toată lumea, sigur, în special Federația Rusă, să revină în zona în care se respectă tratatele internaționale”, a explicat candidatul ACL, Klaus Iohannis.

Cookies