ARHIVA B365

ALEGERI PREZIDENȚIALE 2014: SECȚII DE VOT STRĂINĂTATE.Crește numărul secțiilor din Republica Moldova

ALEGERI PREZIDENȚIALE 2014: Lista sectiilor de vot din strainatate pentru alegerile prezidentiale din acest an prevede un numar de astfel de unitati egal cu cel stabilit pentru prezidentialele din 2009, arată hotnews.ro.

ALEGERI PREZIDENȚIALE 2014: Ordinul ministrului de Externe prin care se stabilesc sectiile de vot din strainatate pentru organizarea si desfasurarea alegerile prezidentiale a fost publicata marti in Monitorul Oficial Nr.677, partea 1.

CITEȘTE ȘI: ALEGERI PREZIDENŢIALE 2014. CCR: Desfiinţarea secţiilor speciale de vot este constituţională

ALEGERI PREZIDENȚIALE 2014: Astfel numarul sectiilor de vot pentru alegerile din acest an este de 294.

ALEGERI PREZIDENȚIALE 2014: De remarcat ca numarul sectiilor de vot din Republica Moldova a crescut de la 13 in 2009 la 21.

LISTA SECȚIILOR DE VOT DIN STRĂINĂTATE. ALEGERI PREZIDENȚIALE 2014: Ministerul Afacerilor Externe informează că, la alegerile pentru Preşedintele României din 2014, în străinătate vor fi organizate 294 de secţii de votare pentru cetăţenii români care doresc să îşi exercite dreptul de vot la acest scrutin.

LISTA SECȚIILOR DE VOT DIN STRĂINĂTATE. ALEGERI PREZIDENȚIALE 2014: Secţiile de votare sunt organizate în sediile misiunilor diplomatice şi consulare ale României, în sediile institutelor culturale româneşti din străinătate, în teatrele de operaţiuni din Afganistan, precum şi în alte locaţii care permit desfăşurarea în bune condiţii, de corectitudine şi neutralitate, a procesului de votare.

LISTA SECȚIILOR DE VOT DIN STRĂINĂTATE. ALEGERI PREZIDENȚIALE 2014: Lista finală a secţiilor de votare a fost omologată pe baza experienței anterioare în organizarea alegerilor prezidenţiale în străinătate, luând ca referinţă scrutinul din anul 2009, când au fost organizate 294 de secţii de vot.

LISTA SECȚIILOR DE VOT DIN STRĂINĂTATE. ALEGERI PREZIDENȚIALE 2014: Reamintim că la alegerile pentru Preşedintele României din 2009, în străinătate au votat, în turul doi, aproximativ 146.000 de cetăţeni români în 294 secţii de votare, înregistrându-se astfel cel mai mare număr de cetăţeni români care au votat în afara ţării la un scrutin.

LISTA SECȚIILOR DE VOT DIN STRĂINĂTATE. ALEGERI PREZIDENȚIALE 2014: În stabilirea secţiilor de votare au fost avute în vedere considerente similare celor de la scrutinele anterioare organizate în străinătate. Pornind de la dezideratul acoperirii cât mai largi a zonelor în care trăiesc cetăţeni români în diferitele state pe glob, a fost urmărită asigurarea reprezentativităţii, proporţionalităţii, corectitudinii şi neutralităţii în organizarea secţiilor de votare. De asemenea, au fost avute în vedere posibilităţile concrete de organizare pe plan local.

LISTA SECȚIILOR DE VOT DIN STRĂINĂTATE. REPUBLICA MOLDOVA. Astfel, spre exemplificare, pentru scrutinul din noiembrie 2014 a fost majorat semnificativ numărul de secţii de votare în Republica Moldova, de la 13 la 21, ţinându-se cont de tendinţa ascendentă a numărului de cetăţeni români cu drept de vot din statul vecin.

LISTA SECȚIILOR DE VOT DIN STRĂINĂTATE. SPANIA. În Spania s-a menţinut acelaşi număr de secţii de vot, respectiv 38. Totodată, în cazul Italiei, numărul secţiilor de vot a fost menţinut aproape la acelaşi nivel precum în 2009. S-a urmărit asigurarea unei mai bune şi armonioase repartizări teritoriale corelat cu organizarea secţiilor în misiunile diplomatice şi consulare precum şi în instituţii publice din statul italian. S-a avut, de asemenea, în vedere o mai bună securitate şi corectitudine a votului.

LISTA SECȚIILOR DE VOT DIN STRĂINĂTATE, SUA. ALEGERI PREZIDENȚIALE 2014: În baza aceloraşi considerente, în SUA s-a urmărit asigurarea unui număr de secţii de votare la un nivel apropiat de cel din anul 2009 prin identificarea acelor locaţii care să asigure premisele pentru buna desfăşurare, în condiţii de neutralitate, a procesului de votare.

LISTA SECȚIILOR DE VOT DIN STRĂINĂTATE, MAREA BRITANIE. ALEGERI PREZIDENȚIALE 2014: În Marea Britanie, tendinţa crescătoare a numărului de cetăţeni români ca urmare a liberalizării circulaţiei pe piaţa forţei de muncă în această ţară a determinat o creştere a numărului de secţii de votare.


Recomandarile noastre

Parteneri

Back to top button