ARHIVA B365

ALEGERI PREZIDENȚIALE 2014: BLAGA şi IOHANNIS îi răspund lui Traian Băsescu și îl acuză de IPOCRIZIE

În opinia celor doi lideri ai Alianţei Creștin Liberale, Klaus Iohannis şi Vasile Blaga, şeful statului dă dovadă de „ipocrizie” în momentul în care atacă „singurul front rămas în calea PSD” şi-l acuză de populism electoral, informează realitatea.net.

„Scăderea contribuțiilor de asigurări sociale la angajator este o măsură care poate echilibra economia românească. Faptul că Victor Ponta nu are la această oră soluții de compensare a acestei scăderi în colectare nu absolvă guvernul de responsabilitatea de a găsi surse de finanțare pentru a sprijini o măsură economică benefică pentru economia românească. Este datoria guvernării să găsească soluții pentru o mai bună gestiune a colectării veniturilor la bugetul de stat, după cum este datoria puterii aflată la guvernare de a reduce, prin organismele de reglementare și control, exaziunea fiscală. Reamintim faptul că, în guvernarea Ponta, evaziunea a atins cote record în ultimii 10 ani”, se arată într-un comunicat de presă al ACL.

„Domnul președinte Băsescu ne acuză pe nedrept că avem un comportament electoral, în vreme ce își păstorește propriul partid în alegeri și exprimă public opțiuni de vot. Domnul președinte Băsescu atacă opoziția pentru că propune o măsură care are drept principiu călăuzitor relaxarea fiscală, scăderea poverii fiscale a mediului privat din România. Atât PNL, cât și PDL, astăzi membri ai aceleiași alianțe, au avut în propriile programe de guvernare măsura scăderii CAS. Președintele acuză, deci, consecvența în a propune României măsuri echivalente cotei unice care au produs efecte benefice în economia românească”, se mai arată în comunicat.

În opinia liderilor Alianţei, „măsura scăderii CAS este una benefică și trebuie implementată, după cum și eliminarea taxelor suplimentare poate relansa economia – taxa pe stâlp, acciza la combustibili, etc.”

„Atât PNL, cât și PDL au militat activ pentru eliminarea lor, în timp ce președintele Băsescu susținea, cu numai câteva luni în urmă, că taxa pe stâlp este bună”, mai spun liderii Alianţei.

„Principiile economice fundamentale ale dreptei au fost întotdeauna relaxarea fiscală și stimularea economică pentru o mai bună colectare. CAS-ul realizează exact această relaxare. Chiar și domnul președinte admite că suprataxarea a frânat economia României. Fiind, însă, implicat într-o competiție electorală la care participă prin candidații partidului său, PMP, președintele probabil că a uitat. Este o dovadă de și mai mare mare ipocrizie să ataci singurul front rămas în calea PSD și să-l acuzi de populism electoral”, se mai arată în comunicat.

CITEȘTE ȘI: Traian Băsescu: Economia României a intrat în declin. Lui Ponta îi duduie economia, în cap 

Preşedintele Traian Băsescu a declarat joi, într-o conferinţă de presă, că trage un semnal de alarmă privind intrarea României în recesiune, susţinând că principalele cauze sunt proasta guvernare şi reducerea investiţiilor. 


Recomandarile noastre


Parteneri

Back to top button