ARHIVA B365

ALEGERI LOCALE. Cu ce sunt dotate corturile tehnice montate în Sectorul 6 pentru siguranța votării

ALEGERI LOCALE 2020. La nivelul Sectorului 6, pentru alegerile din data de 27 septembrie 2020, vor fi organizate 45 de centre de vot cu un total de 239 de secșii de votare. 

„În contextul pandemic actual, Primăria Sectorului 6 acționează pro-activ pentru a asigura membrilor comunității noastre participarea în siguranță la scrutinul electoral din data de 27 septembrie 2020. În data de 18 august, în cadrul ședinței Comitetului Local pentru Situații de Urgență Sector 6, a fost adoptată o hotărâre prin care prin prin care Primăria Sectorului 6 va suplimenta măsurile de siguranță pe care le vom lua pentru desfășurarea corectă a scrutinului electoral, în sensul că toți participanții la acest scrutin vor primi măști medicinale de unică folosință, vor primi mănuși de unică folosință și dezinfectant lichid ambalat în doze individuale prin intermediul unor corturi tehnice amplasate în toate cele 45 de centre unde sunt desfășurate cele 239 de secții de votare”, a declarat primarul Sectorului 6, Gabriel Mutu. 

Citește și ALEGERI LOCALE 2020. CINE sunt cei 16 candidați la fotoliul de primar al Sectorului 6

ALEGERI LOCALE 2020. Şaisprezece candidaţi s-au înscris în cursa pentru fotoliul de primar în Sectorul 6 și vor încerca să convingă alegătorii că merită să le acorde votul la alegerile locale organizate în data de 27 septembrie 2020. Detalii, aici. 

ALEGERI LOCALE 2020.  Pentru desfășurarea în condiții de siguranță a procesului electoral, edilul Sectorului 6 a decis ca fiecare participant la vot să primească GRATUIT, înainte de a intra în secția de vot, măști medicinale, mănuși de unică folosință și dezinfectant ambalat în doze individuale. 

ALEGERI LOCALE 2020.  „Intenția este ca cei care doresc să participe la scrutinul electoral să o poată face în siguranță. Știm foarte bine că există o temere extrem de de mare vizavi de acest subiect și, de aceea, Comitetul Local pentru Situații de urgență de la nivelul Sectorului 6 a decis ca Primăria să suplimenteze aceste măsuri. Practic, cel care participă la scrutinul electoral și dorește să ridice o mască de unică folosință, mănușile necesare pentru a nu atinge ștampila sau elementele care fac parte din secția de votare, plus dezinfectantul necesar,  să le folosească la efectuarea votului în sine. Bine-nțeles, toate aceste elemente de protectie vor fi degajate în recipienți special montați la ieșirea din centrele de votare.  Personalul tehnic de la aceste corturi este asigurat de către Direcția de Asistență Socială și Protecția Copilului, în baza unei proceduri foarte clare astfel încât activitatea care se va desfășura în aceste corturi, în data de 27 septembrie, să aibă loc în condiții de siguranță maximă și bine-nțeles în conditii tehnice perfecte”, a precizat Gabriel Mutu. 

ALEGERI LOCALE 2020. Alegerile locale ar fi trebuit să se desfăşoare în luna iunie, însă au fost amânate din cauza pandemiei de COVID-19.

ALEGERI LOCALE 2020. Parlamentul a decis, la mijlocul lunii iunie, prelungirea mandatelor aleşilor locali până la 1 noiembrie. Prin acelaşi act normativ s-a prevăzut ca data alegerilor pentru autorităţile administraţiei publice locale din anul 2020 să se stabilească prin lege organică, cu cel puţin 60 de zile înaintea votării.

ALEGERI LOCALE 2020. La începutul lunii iulie, Senatul şi Camera Deputaţilor au adoptat legea care prevede organizarea localelor pe 27 septembrie.


Recomandarile noastre

Parteneri

Back to top button