ALEGERI BUCUREŞTI 2016. Ce planuri are Ciprian Ciucu, candidat independent la Primăria Capitalei

de:
28 feb. 2016
0 Afișari
ALEGERI BUCUREŞTI 2016. Ce planuri are Ciprian Ciucu, candidat independent la Primăria Capitalei

ALEGERI LOCALE BUCUREŞTI 2016. Pe lista de priorităţi a candidatului independent la Primăria Capitalei, Ciprian Ciucu, a bifat: transport public integrat, conectat pe regiunea Bucuresti-Ilfov, parcări park&ride pe arterele care intră în oras, ca oamenii să îşi poată lăsa maşinile acolo şi să meargă mai departe cu metroul sau autobuzul, piste pentru biciclete, comasarea RADET cu ELCEN şi acordarea subvenţiei la căldura în funcţie de venit, consolidarea clădirilor cu risc seismic în maxim şase luni. Detalii, aici. 

ALEGERI BUCUREŞTI 2016. Specialist comunicare: „Bătălia” pentru PMB din acest an va fi unică

ALEGERI BUCUREŞTI 2016. Sorin Trâncă, unul dintre cei mai experimentați specialiști în comunicare, susţine că alegerile din acest an pentru Primăria Bucureşti vor fi altfel decât până acum, în condiţiile în care partidele politice nu au scos în prim plan nume sonore pentru fotoliul de primar general şi că, pentru prima dată, nu există un candidat puternic cotat cu cele mai multe şanse, toţi competitorii având şanse aproape egale.

ALEGERI LOCALE BUCUREŞTI 2016. Viziunea pentru Bucureşti a lui Ciucu are trei puncte principale.

„Primul este ca vreau sa redau bucurestenilor placerea de a trai in orasul lor. Acum, orasul ne agreseaza efectiv. Aglomeratia, dezordinea, mizeria, indisciplina, ne afecteaza pe toti si ne streseaza. Ca sa va dau un exemplu. Mie imi place urbanismul de foarte mult timp. Ascult foarte multe produse media de urbanism, ma uit pe youtube, ascult podcasturi si in unul dintre ele, care numea urbanism cognitiv, cineva a gasit intersectia dintre politicile de dezvoltare urbana si politicile de sanatate publica. Politicile urbane contribuie la sanatatea publica. Ce au facut? Efectiv, cu mijloace sociologice, au pus pe niste oameni de toate varstele, care mergeau in oras, niste senzori pentru inima, ca sa masoare stresul. Cand oamenii vedeau cladiri abandonate, parasite, efectiv se vedea cu instrumente medicale ca erau stresati, le crestea ritmul cardiac, respirau altfel, mimica, totul.

ALEGERI LOCALE BUCUREŞTI 2016. Cand oamenii erau dusi si vedeau cladiri cu fatade frumoase, pline cu oameni, viata urbana, parcuri, in acel moment se destindeau. Exista o legatura directa intre politicile de sanatate, calitatea vietii si politicile de dezvoltare urbana. Principalul meu punct este exact acesta, vreau sa redau bucurestenilor placerea de a trai in orasul lor.

Al doilea este ca vreau ca sa pun orasul pe baze solide. Bazele sale de acum sunt subrede. Reteaua tehnico-edilitara sta sa plesneasca, nu s-au mai facut investitii serioase in ea din anii 70-80. Noi traim pe o baza tehnico-edilitara subreda, facuta de comunisti. Cladirile stau sa ne cada in cap. Trebuie sa le consolidam si sa le reintroducem in circuitul turistic si comercial, nu doar sa le conservam. Este foarte important ca sa fie pentru oameni cladirile, nu sa fie acolo undeva, ci sa intre in circuitul comercial, cu solutiie economice, despre asta vreau sa vorbesc foarte mult.

ALEGERI LOCALE BUCUREŞTI 2016. Trei, bazele administrative ale orasului, cu sase sectoare, sase orase in unul singur, sunt la nivelul absurdului”, a spus Ciprian Ciucu într-un interviu acordat Hotnews. 

ALEGERI LOCALE BUCUREŞTI 2016.

Cookies