ALEGERI BUCUREŞTI 2016. Candidaţii şi politicienii, la vot. Ce au spus Firea, Dan şi Predoiu UPDATE

de:
05 iun. 2016
1 Afișari
ALEGERI BUCUREŞTI 2016. Candidaţii şi politicienii, la vot. Ce au spus Firea, Dan şi Predoiu UPDATE

UPDATE 15.20  Fostul primar al Sectorului 5 Marian Vanghelie a declarat duminică că a votat „pentru încredere”, întrucât „poporul român are nevoie de încredere în politicIeni şi în sine”.

Am votat pentru încredere, poporul român are nevoie de încredere în politiceni şi în sine pentru a depăşi această etapă mizerabilă în care ne aflăm în tot contextul ăsta în care trăim. Campania a fost prost gândită, a fost un monopol al partidelor mari PSD şi PNL”, a spus Vanghelie, care este şi candidat al Partidului Dreptăţii Sociale (PDS) la Primăria Sectorului 5

UPDATE 13.00 Carmen Iohannis, soţia şefului statului, a votat la Sibiu. Iohannis nu a însoţit-o la vot. „Este foarte importantă prezența la vot, fiecare ar trebui să vină să își exprime dorința, pentru că este o datorie de onoare și o necesitate”, a declarat Carmen Iohannis, la ieșirea de la urne.

Soția președintelui Iohannis a declarat că a votat pentru continuitate. „Am votat pentru ca să se continue proiectele începute în Sibiu și pentru ca orașul nostru să devină și mai frumos și să ne bucurăm de el în continuare, să fie unul din orașele cele mai dorite din lume, să fie vizitat și iubit precum îl iubim și noi”, a mai spus Carmen Iohannis.

Ea a votat duminică, în jurul orelor 12.00, după ce a venit de la biserică, fiind însoțită doar de un angajat al SPP. Carmen Iohannis a votat în secția 68. La secția 70 a votat finul acesteia, Paul Porr, președintele Forumului Democrat al Germanilor din România și primul pe lista pentru Consiliul Județean Sibiu.  Carmen Iohannis a fost la slujba de la biserică, împreună cu președintele Klaus Iohannis, susțin surse pentru Agerpres. Președintele României este așteptat să voteze la București, așa cum a anunțat anterior.

UPDATE 12.57 Primarul Sectorului 3 din Bucureşti, Robert Negoiţă, a votat la Colegiul Tehnic „Mihai Bravu”. „Aşa cum suntem campioni în Sectorul 3 la şcoli, la spaţiu verde, loc de joacă, mesajul este să ieşim cu toţii la vot şi să ne alegem primarii. Am venit la vot pentru că iubesc Sectorul 3 şi toţi cei care iubim Sectorul 3 ar trebui să iasă la vot, aşa ne arătăm iubirea pentru Sectorul 3″, a spus Robert Negoiţă la secţia de votare. Acesta a sosit la Colegiul Tehnic „Mihai Bravu” împreună cu fiul său.

UPDATE 12.50 Fostul preşedinte Ion Iliescu a votat, duminică, la Liceul „Jean Monnet” din Capitală, afirmând că votul este „o datorie elementară”, iar ideea de sistem antifraudă, implementat la acest scrutin, este „necesară”.

UPDATE 11.08 Candidatul PNL la Primăria Capitalei, Cătălin Predoiu, a venit la vot împreună cu soţia. Cei doi au votat la Colegiul Economic „Virgil Madgearu”: „Mă bucur să fim aici într-o zi atât de însorită, atât de frumoasă. Sunt convins că va fi începutul unei perioade însorite pentru Bucureşti după atâţia ani de administraţie care ne-a adus numai umbre şi multe necazuri. Am votat pentru soluţii serioase, am votat pentru seriozitate şi profesionalism pentru că numai acestea sunt soluţiile câştigătoare pentru bucureşteni, în primul rând. Din acest vot al bucureştenilor să dea Dumnezeu să iasă o administraţie care să aşeze oraşul acolo unde îi este locul: o mare capitală europeană”.

UPDATE 11.05 Fostul preşedinte Traian Băsescu a venit la vot, alături se soţia sa, Maria. Băsescu a votat la Colegiul AD Xenopol: „Am votat pentru ceea ce susţin de mulţi ani, pentru oameni politici noi, pentru un partid nou care să nu fie afectat de problemele tranziţiei. Sper că alegerile vor fi momentul în care electoratul din România, cu ştampila în mână, va elimina el partidele şi candidaţii care au dosare penale. Este momentul ca românii să spună ei stop”.

UPDATE 10.46 Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a votat, duminică, la Turnu Măgurele, el îndemnându-i pe români să meargă la urne şi să voteze pentru „oameni cinstiţi, corecţi, care nu mint şi nu vând iluzii”.

UPDATE 10.45 Carmen Iohannis, soţia şefului statului, va vota la Sibiu, unde va fi însoţită de Klaus Iohannis, care apoi va merge în Capitală, pentru a-şi exercita dreptul la vot, au declarat surse locale, citate de news.ro.

UPDATE 10.10 Nicuşor Dan, candidatul USB la Primăria Capitalei, votează la această oră. După vot, Dan a declarat: „Am votat pentru un Bucureşti necorupt, am votat pentru o nouă clasă politică, nu pentru una care s-a dovedit şi coruptă şi incompetentă. Îndemn oamenii să iasă la vot. De câte ori au ieşit la vot în număr mare, s-au produs schimbări importante în România. Suntem convins că o putem face şi astăzi”. Întrebat dacă are emoţii, Nicusor Dan a răspuns: „Cu responsabilitate faţă de foarte mulţi oameni care au muncit în campanie.” Întrebat dacă a făcut noapte albă, Dan a spus cî „un vecin şi-a sărbătorit majoratul azi-noapte”.

UPDATE 9.03 Candidatul PSD la Primăria Capitalei, Gabriela Firea, a venit să voteze la Colegiul ”Tudor Vianu”. Acesta este însoţită la vot şi de candidatul PSD la Primăria  sector 1, Dan Tudorache. După vot, Firea a declarat: „Am votat cu speranţa că bucureştenii şi familiile lor vor avea o viaţă mai bună. Avem poate o şansă în plus pentru că toţi suntem mai maturi. Am votat cu gândul la o capitală cu şcoli şi spitale moderne, cu problema traficului rezolvată. (…) Suntem la capătul unei perioade agitate, tulbure. Mă bucur că mi-am folosit întreaga energie şi tot timpul pe care l-am avut pentru a transmite, prin intermediul dvs., care sunt intenţiile şi proiectele mele. Sunt pregătită să lupt pentru bucureşteni. Îi îndemn pe bucureşteni, pe toţi românii să voteze pe cine cred de cuviinţă.”

UPDATE 9.01 Candidatul PMP la Primăria Capitalei, Robert Turcescu, a votat la Facultatea de Agronomie din Capitală. El a venit la secţia de votare împreună cu soţia şi copiii: „Am votat şi aştept cu dorinţa de a vedea un oraş transformat în bine, de a vedea oameni mult mai fericiţi în Bucureşti. Am votat cu gândul că este posibilă schimbarea şi cu gândul la copiii mei. (…) Privesc cu încredere ziua de astăzi şi că lucrurile vor fi aşa cum trebuie pentru acest oraş”. Turcescu i-a îndemnat pe bucureşteni să meargă la vot.

UPDATE 8.45 Premierul Dacian Cioloş a votat la Zalău.

UPDATE 8.35 Liderul PNL Vasile Blaga a votat la Colegiul I.L. Caragiale din Bucureşti: „Am votat pentru profesionalism, competenţă viziune. Am votat singurii candidaţi la Primăria Generală şi la Primăria Sectorului 1 care sunt oameni cu soluţii serioase şi care le pot duce la începlinire. „Am votat şi împotriva imposturii, demagogiei şi a populismului dus la extrem uneori în politică”.

CITEŞTE ŞI ALEGERI LOCALE 2016. Bucureştenii votează duminică. Secţiile de votare şi candidaţii. Cine câştigă 

ALEGERI LOCALE BUCUREŞTI 2016.  În București, fiecare votant va primi 4 buletine de vot: unul pentru primarul de sector, unul pentru consiliul local al sectorului, unul pentru primarul general al municipiului București și unul pentru Consiliul General al Municipiului Bucureşti.

La aceeași secție de votare, alegătorii aleg consiliul local al sectorului, primarul sectorului, Consiliul General al Municipiului București, precum și primarul general.

ALEGERI LOCALE BUCUREŞTI 2016.  La Primăria Capitalei sunt 12 candidaţi, 11 din partea partidelor politice şi un independent, în timp ce 588 de candidaţi vor un mandat de consilier general.

În cursa pentru Primăria Generală a Capitalei au intrat Bogdan Diaconu (PRU), Gabriela Firea (Alianţa PSD+UNPR), Cătălin Predoiu (PNL), Robert Turcescu (PMP), Daniel Barbu (ALDE), Nicușor Dan (USB), Iulia Gorea-Costin (PNŢCD), Mirel Amariţei (ProDemo), Niculae Neamţu (Partidul Republican), Petrică Dima (PSR), Adrian Severin (PDS) şi Cătălin Berenghi (independent).

CITEŞTE ŞI  SONDAJ IRES. Gabriela Firea, pe primul loc, urmată de Nicuşor Dan. Turcescu, înaintea lui Predoiu

CITEŞTE ŞI  REZULTATELE sondajului prezentat de Nicuşor Dan. Cum arată clasamentul pentru Primăria Capitalei

Pentru CGMB, ALDE are pe listă 69 de candidaţi, PDS 69 candidaţi, PMP 69 candidaţi, PER 37 de candidaţi, PNŢCD 6 candidaţi, UDMR 65 de candidaţi, USB 69 de candidaţi, PRU 69 de candidaţi, PNL 66 de candidaţi şi Alianţa PSD+UNPR 69 de candidaţ.

La Primăria sector 1 sunt zece candidaţi, la sectorul 2 – 11 candidaţi, sectorul 3 – 10 candidaţi, sectorul 4 – 11 candidaţi,sectorul 5 – 6 candidaţi, iar la sectorul 6 – 8 candidaţi. 

CITEŞTE ŞI ALEGERI BUCUREŞTI 2016: CINE sunt cei 600 de candidaţi care vor să intre în CGMB

CITEŞTE ŞI ALEGERI BUCUREŞTI 2016. Cine sunt favoriţii la primăriile de sector. Datele sondajului IRES

REZULTATE EXIT-POLL ALEGERI LOCALE BUCUREŞTI 2016. Procesul de votare se va încheia la orele 21.00. După închiderea urnelor, vor fi date publicităţii primele rezultate ale exit-poll-urilor.

CITEŞTE ŞREZULTATE EXIT-POLL ALEGERI BUCUREŞTI 2016. Cine face sondaje la ieşirea de la urne în Capitală

ALEGERI LOCALE BUCUREŞTI 2016. Biroul Electoral Central va informa opinia publică asupra prezenței la vot la alegerile locale din 5 iunie, orele la care informațiile vor fi disponibile și date publicității fiind 10,30, 13,30, 16,30, 19,30 și 21,30, iar orele de referință sunt 10,00, 13,00, 16,00, 19,00 și 21,00.

ALEGERI LOCALE BUCUREŞTI 2016. Alegerile pentru consilieri și pentru primari sunt valabile, indiferent de numărul alegătorilor care au participat la vot.

Pentru repartizarea mandatelor de consilier, biroul electoral de circumscripție stabilește pragul electoral al circumscripției, reprezentând 5% din numărul total al voturilor valabil exprimate în circumscripția respectivă. În cazul alianțelor politice sau electorale, la pragul de 5% se adaugă pentru al doilea membru al alianței 2%. Pentru alianțele cu cel puțin trei membri, pragul electoral este de 8%.

Este declarat ales primar candidatul care a întrunit cel mai mare număr de voturi valabil exprimate. În caz de balotaj se va organiza un nou tur de scrutin la două săptămâni de la primul, la care vor participa doar candidații aflați în această situație.

Cookies