ARHIVA B365

ALEGERI LOCALE 2020. Primarul Gabriel Mutu (PSD) „l-a lăsat mut” pe Ciprian Ciucu – candidat PNL

ALEGERI LOCALE 2020. Dezbaterea între Gabriel Mutu, primarul Sectorului 6 (PSD) şi contracandidatul PNL la alegerile locale, Ciprian Ciucu, s-a desfăşurat vineri seară în cadrul unei emisiuni RealitateaPlus. 

Cu trei luni înainte de a cere votul cetăţenilor, precampania pentru alegerile locale din iunie 2020 a început în forță la Sectorul 6, printr-un duel televizat, ce l-a lăsat mut pe unul dintre contracandidați.

ALEGERI LOCALE 2020. Practic, Ciprian Ciucu, candidatul PNL la funcția de primar al Sectorului 6 al Municipiului București a părut depășit de dialogul cu primarul în funcție, Gabriel Mutu, la o emisiune în direct, de la Realitatea Plus.

Nici măcar temele legate de administrația publică nu l-au ajutat pe fostul consilier general, care s-a fâstâcit atunci când Mutu i-a atras atenția că nu știe ce străzi sunt în sectorul pe care dorește să-l conducă.

ALEGERI LOCALE 2020. Se pare că, cel puțin la București, partidele de dreapta țin greu pasul cu experiența acumulată de primarii în funcție. Gabriel Mutu a fost reconfirmat pentru un o nouă candidatură la Primăria Sectorului 6 de către Organizatia PSD Sector 6 pe data de 22 ianuarie 2020. Detalii, aici. 

Citeşte şi ALEGERI LOCALE 2020. Gabriel Mutu (PSD), de 2 ori mai multe voturi decât următorul competitor USR

ALEGERI LOCALE 2020. Un sondaj realizat de Centrul de Sociologie Regională şi Urbană (CURS), atât la nivelul Sectorului 6, cât şi la nivelul municipiului Bucureşti, arată că în cazul în care ar avea loc alegeri locale, bucureştenii l-ar vota pe actualul primar de sector, Gabriel Mutu (PSD), într-un procent de două ori mai mare decât următorul competitor clasat, Alexandru Gâdiuţă (USR). De asemenea, Gabriela Firea (PSD) ar mai lua un mandat de primar general, având 40% intenţie de vot, în faţa lui Traian Băsescu (PMP) cu zece procente.

ALEGERI LOCALE 2020. Chiar dacă încă nu au fost stabiliţi toţi candidații care se vor regăsi pe buletinele de vot din luna iunie 2020, totuşi se arată o tendință clară cu câteva luni înainte de alegerile locale. 

Potrivit sondajului CURS, Gabriel Mutu, actualul primar al Sectorului 6, este preferatul celor mai mulți cetățeni care au răspuns la întrebări. El este urmat la distanţă considerabilă de reprezentantul USR și apoi de cel al PNL. De remarcat este însă şi numărul destul de mare de cetățeni care încă nu au un preferat.

ALEGERI LOCALE 2020. Astfel, la întrebarea „Dacă duminica viitoare ar fi alegeri locale dvs. cu reprezentantul cărui partid politic ați vota pentru funcția de Primar al Sectorului 6?”, 35% din respondenţi l-au nominalizat pe actualul edil, Gabriel Mutu (PSD).

Următorul posibil contracandidat, Alexandru Gâdiuţă (USR PLUS) a primit 17% intenţie de vot, de două ori mai puţin decât ocupantul locului I. Ciprian Ciucu (PNL) este destul de aproape de Gâdiuţă, cu 15% intenţie de vot, următorul clasat fiind Ştefan Flirescu (PMP) cu doar 5%. 

Sondajul a fost realizat în perioada 20 ianuarie – 6 februarie pe un eșantion de 1700 de respondenți la domiciliul acestora. Marja de eroare este de plus/minus 2,4%.

CITEŞTE ŞI Sondaj candidat favorit PMB:Ce procente obţin Gabriela Firea şi Traian Băsescu la Primăria Capitalei


Recomandarile noastre

Parteneri

Back to top button