ARHIVA B365

ALEGERI LOCALE 2020. Neculai Onțanu, susținut de PSD pentru mandatul de primar al Sectorului 2

ALEGERI LOCALE 2020. PSD îl va susține pe Neculai Onțanu drept candidat la Primăria Sectorului 2, în timp ce la Sectorul 3 social-democrații îl vor susține pe viceprimarul Capitalei, Aurelian Bădulescu, au declarat joi surse din cadrul PSD.

Neculai Onțanu a condus anterior, timp de patru mandate, Primăria Sectorului 2, în perioada iunie 2000-martie 2016. În urmă cu doi ani, Onțanu a fost ales președinte al partidului ADER (Ader la Democrație, Educație și Reconstrucție), partid care a anunțat că se va alia cu Partidul Puterii Umaniste Social-Liberal pentru alegerile locale din această toamnă. 

La Sectorul 1, din partea PSD ar urma să candideze actualul edil, Daniel Tudorache.

La Sectorul 4, PSD îl va susține pe primarul în funcție Daniel Băluță.

La Sectorul 5, Daniel Florea ar urma să fie susținut de PSD pentru o nouă candidatură.

La Sectorul 6, Gabriel Mutu este agreat de social-democrați pentru o nouă candidatură. 

Citeşte şi ALEGERI LOCALE 2020. Gabriel Mutu (PSD), de 2 ori mai multe voturi decât următorul competitor USR

ALEGERI LOCALE 2020. Un sondaj realizat de Centrul de Sociologie Regională şi Urbană (CURS), atât la nivelul Sectorului 6, cât şi la nivelul municipiului Bucureşti, arată că în cazul în care ar avea loc alegeri locale, bucureştenii l-ar vota pe actualul primar de sector, Gabriel Mutu (PSD), într-un procent de două ori mai mare decât următorul competitor clasat, Alexandru Gâdiuţă (USR). De asemenea, Gabriela Firea (PSD) ar mai lua un mandat de primar general, având 40% intenţie de vot, în faţa lui Traian Băsescu (PMP) cu zece procente.

ALEGERI LOCALE 2020. Chiar dacă încă nu au fost stabiliţi toţi candidații care se vor regăsi pe buletinele de vot din luna iunie 2020, totuşi se arată o tendință clară cu câteva luni înainte de alegerile locale. 

Potrivit sondajului CURS, Gabriel Mutu, actualul primar al Sectorului 6, este preferatul celor mai mulți cetățeni care au răspuns la întrebări. El este urmat la distanţă considerabilă de reprezentantul USR și apoi de cel al PNL. De remarcat este însă şi numărul destul de mare de cetățeni care încă nu au un preferat.

ALEGERI LOCALE 2020. Astfel, la întrebarea „Dacă duminica viitoare ar fi alegeri locale dvs. cu reprezentantul cărui partid politic ați vota pentru funcția de Primar al Sectorului 6?”, 35% din respondenţi l-au nominalizat pe actualul edil, Gabriel Mutu (PSD).

Următorul posibil contracandidat, Alexandru Gâdiuţă (USR PLUS) a primit 17% intenţie de vot, de două ori mai puţin decât ocupantul locului I. Ciprian Ciucu (PNL) este destul de aproape de Gâdiuţă, cu 15% intenţie de vot, următorul clasat fiind Ştefan Flirescu (PMP) cu doar 5%. 

Sondajul a fost realizat în perioada 20 ianuarie – 6 februarie pe un eșantion de 1700 de respondenți la domiciliul acestora. Marja de eroare este de plus/minus 2,4%.


Recomandarile noastre

Parteneri

Back to top button