ARHIVA B365

ALEGERI LOCALE 2020. Gabriel Mutu și-a depus candidatura pentru un nou mandat la Sectorul 6 VIDEO

ALEGERI LOCALE 2020. „Zis și făcut! ✅

Mulțumesc fiecăruia dintre cei 14.000 de locuitori ai Sectorului 6, care au semnat listele de susținători ai echipei Partidului Social Democrat.

Am depus astăzi dosarele de candidatură pentru al doilea mandat în funcția de primar al Sectorului 6 și pentru alegerea consilierilor locali, alături de care să pot continua proiectele începute în anul 2016.

Voi duce mai departe puterea faptelor și a lucrului bine făcut!”, a scris ulterior pe pagina sa de socializare edilul Sectorului 6, Gabriel Mutu. 

ALEGERI LOCALE 2020. Citește și Gabriel Mutu candidează pentru un nou mandat de primar al Sectorului 6

Primarul Gabriel Mutu a anunţat că a fost validat candidat pentru un nou mandat de edil al Sectorului 6 în cadrul conferinţei PSD Sector 6, în luna ianuarie 2020. 

 „În cadrul conferinţei extraordinare a PSD sector 6, am primit susţinerea pentru un nou mandat la Primăria Sectorului 6, în sensul că am fost propus şi validat ca şi candidat al PSD pentru Primăria Sectorului 6, pentru fotoliul de primar. În cadrul aceleiaşi conferinţe, s-a validat o rezoluţie de susţinere pentru doamna Gabriela Firea pentru funcţia de primar general la candidatura din acest an, de la sfârşitul lunii mai”, a declarat atunci primarul Gabriel Mutu.

ALEGERI LOCALE 2020. El a menţionat că s-a discutat despre proiectele care trebuie continuate în sector.

„Ideea s-a conturat în jurul obligaţiei pe care noi o avem de a duce mai departe proiectele începute în sector, am discutat despre proiectele promise şi finalizate în acest mandat şi, bineînţeles, despre proiectele pe care le-am început şi trebuie continuate în sectorul 6”, a adăugat Mutu.

ALEGERI LOCALE 2020. Gabriel Mutu este absolvent al Facultății de Drept din cadrul Universității Româno-Americană și al Academiei Naționale de Informații. Fost senator, ales în legislaturile 2008-2012 și 2012-2016, Gabriel Mutu a demisionat din Parlament în data de 22 iunie 2016 pentru mandatul de primar la Sectorul 6.

Citește și ALEGERI LOCALE 2020. Primarul Gabriel Mutu (PSD) „l-a lăsat mut” pe Ciprian Ciucu – candidat PNL

ALEGERI LOCALE 2020. Primarul Sectorului 6, Gabriel Mutu (PSD) şi contracandidatul său la alegerile locale din această toamnă, Ciprian Ciucu (PNL) au participat, în luna martie, la o dezbatere pe teme politice şi administrative referitoare la sectorul la care ambii râvnesc. Confruntarea a fost, de departe, în favoarea actualului primar, Gabriel Mutu, care l-a lăsat fără replică pe Ciprian Ciucu în timpul intervenţiei. Detalii, AICI. 

Citeşte şi ALEGERI LOCALE 2020. Gabriel Mutu (PSD), de 2 ori mai multe voturi decât următorul competitor USR

ALEGERI LOCALE 2020. Un sondaj realizat de Centrul de Sociologie Regională şi Urbană (CURS), atât la nivelul Sectorului 6, cât şi la nivelul municipiului Bucureşti, arată că în cazul în care ar avea loc alegeri locale, bucureştenii l-ar vota pe actualul primar de sector, Gabriel Mutu (PSD), într-un procent de două ori mai mare decât următorul competitor clasat, Alexandru Gâdiuţă (USR) care s-a retras ulterior din competiție. De asemenea, Gabriela Firea (PSD) ar mai lua un mandat de primar general, având 40% intenţie de vot, în faţa lui Traian Băsescu (PMP) cu zece procente.

ALEGERI LOCALE 2020. Chiar dacă încă nu au fost stabiliţi toţi candidații care se vor regăsi pe buletinele de vot din luna iunie 2020, totuşi se arată o tendință clară cu câteva luni înainte de alegerile locale. 

Potrivit sondajului CURS, Gabriel Mutu, actualul primar al Sectorului 6, este preferatul celor mai mulți cetățeni care au răspuns la întrebări. El este urmat la distanţă considerabilă de reprezentantul USR și apoi de cel al PNL. De remarcat este însă şi numărul destul de mare de cetățeni care încă nu au un preferat.

ALEGERI LOCALE 2020. Astfel, la întrebarea „Dacă duminica viitoare ar fi alegeri locale dvs. cu reprezentantul cărui partid politic ați vota pentru funcția de Primar al Sectorului 6?”, 35% din respondenţi l-au nominalizat pe actualul edil, Gabriel Mutu (PSD).

ALEGERI LOCALE 2020. Ciprian Ciucu, candidatul pe care liberalii îl propun la Primăria Sectorului 6, s-a profilat ca un critic fervent al Gabrielei Firea, acesta ocupând și funcția de membru în Consiliul General al Municipiului București (CGMB). În urmă cu câteva luni, Ciucu a fost numit președinte al Agenției naționale a Funcționarilor Publici (ANFP), anunțând ulterior că a demisionat din funcția de consilier în CGMB, fiind o poziție executivă la rang de secretar de stat incompatibilă cu altă funcție publică.

ALEGERI LOCALE 2020. Ștefan Florescu este candidatul PMP pentru Primăria Sectorului 6. La scrutinul precedent, Florescu a candidat pentru aceeași poziție, dar în calitate de independent. Florescu a fost implicat în mai multe scandaluri de-a lungul carierei sale. În 2016, presa din România relata că acesta fusese înregistrat în timp ce discuta telefonic cu un necunoscut, folosind un limbaj jignitor sau cumpărând voturi „ca la piață”, el însuși fiind fost șef la Administrația Piețelor Sector 4 în mandatul fostului primar Cristian Popescu Piedone. În 2019, Florescu în calitate de președinte al filialei Sector 6 a PMP, a fost acuzat de mai mulţi membri că a distrus o parte din partid , întrucât, la nivel local ar fi început sistematic eliminarea şi revocarea din funcţii a membrilor, acesta înconjurându-se de oameni pe care îi controlează personal. 

ALEGERI LOCALE 2020. Alegerile locale ar fi trebuit să se desfăşoare în luna iunie, însă au fost amânate din cauza pandemiei de COVID-19.

ALEGERI LOCALE 2020. Parlamentul a decis, la mijlocul lunii iunie, prelungirea mandatelor aleşilor locali până la 1 noiembrie. Prin acelaşi act normativ s-a prevăzut ca data alegerilor pentru autorităţile administraţiei publice locale din anul 2020 să se stabilească prin lege organică, cu cel puţin 60 de zile înaintea votării.

ALEGERI LOCALE 2020. La începutul lunii iulie, Senatul şi Camera Deputaţilor au adoptat legea care prevede organizarea localelor pe 27 septembrie.


Recomandarile noastre

Parteneri

Back to top button