ALEGERI LOCALE 2016. Peste 65.000 de poliţişti şi jandarmi, mobilizaţi pentru scrutinul de duminică

de:
03 iun. 2016
0 Afișari
ALEGERI LOCALE 2016. Peste 65.000 de poliţişti şi jandarmi, mobilizaţi pentru scrutinul de duminică

ALEGERI LOCALE 2016. Ministrul Afacerilor Interne, Petre Tobă, a declarat vineri că pentru buna desfăşurare a ordinii şi liniştii publice, MAI a prevăzut şi a angrenat 65.815 angajaţi, dintre care 23.453 pentru protecţia secţiilor de vot şi paza urnei mobile, iar 30.067 pentru menţinerea ordinii publice atât în proximitatea secţiilor de votare, cât şi în localităţi.

De asemenea, pentru intervenţia la evenimente au fost constituite echipe operative alcătuite din 4.682 de specialişti, iar în rezervă vor fi echipe pentru a interveni acolo unde va fi cazul, formate din 7.613 angajaţi ai MAI.

Ministrul Internelor a mai spus că, pentru a sprijini structurile teritoriale, în fiecare judeţ sunt prezenţi ofiţeri cu funcţii de conducere atât din Poliţia Română, cât şi din MAI.

Inspectori ai Corpului de Control al Ministrului Afacerilor Interne sunt prezenţi de la începutul acestei săptămâni în Bucureşti, Cluj şi Iaşi, fiind pregătiţi să facă verificări atunci când competenţele structurilor teritoriale sunt depăşite, a precizat Petre Tobă.

ALEGERI LOCALE 2016. Începând de vineri dimineaţă, comandamentele operaţionale constituite în Bucureşti şi în judeţe sunt operaţionale şi funcţionează în sistem integrat, fiind într-o legătură permanentă cu Centrul Naţional de Conducere Integrată de la nivelul MAI. Aceste centre funcţionează în regim permanent, 24 de ore din 24, până la finalizarea procesului electoral.

Poliţia Română precizează că măsurile luate pentru ziua de duminică urmăresc buna derulare a procesului electoral, precum şi un mod de acţiune corect şi echidistant al poliţiştilor. Cei peste 33.400 de poliţişti vor asigura ordinea publică şi vor gestiona eventualele incidente cu caracter electoral.

La cele 7.508 secţii de votare vor fi 9.623 de poliţişti care vor sigura măsuri de pază şi protecţie. Alţi 18.747 de poliţişti se vor afla în stradă, în perioada desfăşurării procesului electoral, pentru a asigura măsuri de ordine şi linişte publică, în vederea prevenirii oricăror fapte antisociale.

Peste 4.100 de poliţişti se vor ocupa de soluţionarea solicitărilor şi semnalărilor cu privire la evenimentele produse în ziua alegerilor.

Din cei peste 10.000 de jandarmi care vor asigura buna desfăşurare a procesului electoral, 6.500 vor fi prezenţi în zona secţiilor de votare, a precizat Jandarmeria Română.

Jandarmii asigură protecţia Biroului Electoral Central, a celor 41 de Birouri Electorale Judeţene, a Birourilor de Circumscripţie ale celor şase sectoare din Capitală, precum şi a trei Birouri Electorale de Circumscripţie, ale municipiilor Bucureşti, Brăila şi Craiova.

De sâmbătă, ora 18.00, până duminică, la ora 07.00, la nivel naţional, peste 4.700 de jandarmi vor fi angrenaţi în măsurile de protecţie asigurate la 4.172 de secţii de votare.

Ziua votului va fi duminică, urnele se deschid la ora 7.00 dimineaţa şi se vor închide la 21.00.

Şeful STS: Nu există riscul de atac informatic în ziua votului, s-a făcut ultima testare

Generalul Marcel Opriş, şeful Serviciului de Telecomunicaţii Speciale (STS), a declarat că nu există risc de atac informatic în ziua votului, ultima testare a sistemului de monitorizare electronică care a fost făcută vineri, arată că echipamentele şi instalaţiile funcţionează.

Vineri, la nivelul întregii ţări, a avut loc ultima testare a sistemului informatic de monitorizare a votului de duminică. Şeful STS, generalul Marcel Opriş, a declarat, vineri, la şedinţa Comisiei Tehnice pentru coordonarea alegerilor că nu există risc nici de atac informatic.

„Concluziile sunt îmbucurătoare, s-au testat şi alte aspecte care nu au făcut obiectul testărilor anterioare.S-au testat echipamentele şi instalaţiile de la sediul central al STS şi al BEC.Din acest punct de vedere, nu există nici un risc, nici măcar riscul de a fi atacat informatic în ziua votului. Există măsuri luate în aşa fel încât chiar dacă cineva şi-ar propune să perturbe nu va reuşi. Din punct de vedere al aplicaţiilor, ele sunt stabile.Din punct de vedere al participării personalului desemnat, n-aş putea să spun că sunt probleme.”, a declarat Marcel Opriş la sediul MAI.

Cookies