Sepp Blatter, reales președinte FIFA. Singurul său contracandidat s-a retras din cursă

de:
29 mai 2015
0 Afișari
Sepp Blatter, reales președinte FIFA. Singurul său contracandidat s-a retras din cursă

Blatter, 79 de ani, atacat din toate partile si in special de presedintele UEFA, Michel Platini, care i-a cerut personal, joi sa demisioneze, a castigat dupa ce contracandidatul sau, printul iordanian Ali bin Al Hussein, s-a retras, inainte de al doilea tur de scrutin.

„Vom aduce corabia (FIFA) acolo unde se joaca fotbal. Promit sa dau o FIFA mai puternica succesorului meu”, a declarat, vizibil emotionat si usura, Blatter, dupa ce a fost reales, informează Hotnews.ro.

Mai multe federatii europene acuza FIFA ca a acordat Rusiei dreptul de gazdui CM 2018 dupa ce mai multi oficiali ar fi fost mituiti. Aceleasi acuzatii se refera si la acordarea catre Qatar a CM 2022.

Vineri au loc alegeri la FIFA, unde Sepp Blatter candideaza pentru al cincilea mandat consecutiv. El este concurat de printul iordanian Ali bin al-Hussein, sprijinit de cele mai multe federatii europene pentru agenda sa reformista.

FIFA este in mijlocul unui urias scandal de coruptie dupa ce procurorii elvetieni – la cererea procurorilor americani, au retinut miercuri 14 inalti oficiali, toti apropiati de Blatter, pentru coruptie.

Cookies