ARHIVA B365

ALEGERI EUROPARLAMENTARE.Şeful ANI:Cine strânge semnături pentru Mircea Diaconu comite o ilegalitate

Intr-o interventie la un post de televiziune, acesta a reamintit faptul ca Inalta Curte a dat o decizie definitiva si irevocabila conform careia Mircea Diaconu nu mai poate ocupa functii publice timp de trei ani, prin urmare lucrurile sunt clare.

„Am observat manipularea care se perpetueaza pe un post de televiziune – e citit altfel acel paragraf de lege. E o incercare de a decredibiliza decizia Instantei Supreme, de a o reinterpreta, de a duce lucrurile in derizoriu: Daca exista vot popular, putem calca in picioare orice decizie a justitiei”, a comentat Horia Georgescu, citat de realitatea.net, intrebandu-se daca nu cumva se pregateste aceeasi actiune si pentru alte cazuri in care exista decizii irevocabile de integritate sau poate chiar decizii penale.

Intrebat daca se refera la Dan Voiculescu, in conditiile in care campania de strangere de semnaturi pentru Mircea Diaconu este dusa de postul Antena3, presedintele ANI a raspuns ca nu doreste sa vorbeasca despre un caz particular, dar „ne putem astepta la orice” si a intrebat retoric daca nu cumva intentia organizatorilor acestei campanii este de a le spune cetatenilor ca „daca exista suport popular pentru o anumita persoana, nu conteaza ce a facut – a furat, a participat la acte de coruptie…”.

ALEGERI EUROPARLAMENTARE 2014. Circa 1.000 de oameni au semnat până pe 20 martie pentru ca Mircea Diaconu să poată candida ca independent la alegerile europarlamentare din 25 mai. În ciuda faptului că mulţi oameni, printre care şi mari nume ale teatrului românesc, au semnat pentru candidatura lui Mircea Diaconu la europarlamentare, Agenţia Naţională de Integritate a anunţat că actorul nu poate candida nici măcar ca independent la alegerile din 25 mai deoarece există o decizie definitivă de incompatibilitate din partea Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie (ÎCCJ). Detalii, aici. 

Totodata, presedintele ANI si-a exprimat convingerea ca BEC nu va valida candidatura lui Mircea Diaconu, „indiferent cate semnaturi se vor strange, pot fi si 1 milion”.

„Ar insemna o incalcare e unei decizii a Inaltei Curti si ar comporta comiterea unei fapte penale daca este acceptata aceasta candidatura”, a declarat Horia Georgescu, explicand aceasta situatie ar insemna, din partea membrilor BEC, fie abuz in serviciu, fie o nerespectare a legii.

Mai mult, Horia Georgescu a transmis public urmatorul mesaj: „Cine participa la aceasta actiune de strangere de semnaturi, de promovare a candidaturii domnului Mircea Diaconu, incalca legea si impiedica infaptuirea justitiei asa cum este definita de Constitutia Romaniei si de normele legale in vigoare”.

Mircea Diaconu a demisionat din PNL dupa ce partidul l-a scos de pe lista de candidati la alegerile europarlamentare din 25 mai si a anuntat ca va candida ca si independent, in ciuda deciziei Inaltei Curti. Pentru a se putea inscrie la BEC, acesta trebuie sa adune 100.000 de semnaturi pana miercuri, cand se incheie inscrierile, o misiune extrem de dificil de indeplinit.

Directorul Teatrului Nottara a declarat la postul Antena3 ca de strangerea de semnaturi se ocupa cineva de la teatru, iar la scurt timp postul respectiv de televiziune a lansat o campanie masiva de strangere de semnaturi.

Mai mult, Dan Voiculescu a lansat pe blog o invitatie publica pentru ziua de luni, la Teatrul Nottara, unde ar trebui sa se stranga cei care vor sa semneze pentru candidatura la alegerile europarlamentare a lui Mircea Diaconu.


Recomandarile noastre


Parteneri

Back to top button