ALEGERI EUROPARLAMENTARE 2014: Tribunalul București judecă vineri contestația lui Mircea Diaconu

de:
04 apr. 2014
0 Afișari
ALEGERI EUROPARLAMENTARE 2014: Tribunalul București judecă vineri contestația lui Mircea Diaconu

ALEGERI EUROPARLAMENTARE 2014: Hotararea BEC a fost luata miercuri si s-a intemeiat pe o decizie a Inaltei Curti de Casatie si Justitie din 2012, prin care Mircea Diaconu a fost declarat in stare de incompatibilitate, avand interdictia de a mai ocupa o functie sau o demnitate publica pe o perioada de trei ani, aminteste Hotnews.com.

ALEGERI EUROPARLAMENTARE 2014:  Pe 26 martie, Agentia Nationala de Integritate a informat BEC ca Mircea Diaconu nu indeplineste conditiile legale pentru validarea candidaturii acestuia pentru ALEGERILE EUROPARLAMENTARE 2014.

ALEGERI EUROPARLAMENTARE 2014:  „Mircea Diaconu se afla sub interdictia expresa prevazuta de lege pentru a ocupa o functie eligibila, cum este functia de europarlamentar, mandatul de senator al acestuia fiind tot o functie eligibila, incetand de drept prin efectul unei hotarari judecatoresti definitive si irevocabile prin care s-a stabilit starea de incompatibilitate.

ALEGERI EUROPARLAMENTARE 2014: Mircea Diaconu a fost declarat ca fiind incompatibil, printr-un act administrativ mentinut prin hotarare judecatoreasca definitiva si irevocabila, aspect care face ca acesta sa intre sub incidenta dispozitiilor art. 14 alin (1) lit. c) din Legea nr. 33/2007 si pe cale de consecinta acesta nu indeplineste o conditie de fond pentru a putea candida la alegerile pentru Parlamentul European”, sustine ANI.

ALEGERI EUROPARLAMENTARE 2014:  Presedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat pe 18 martie ca Diaconu a fost scos din lista partidului pentru ALEGERI EUROPARLAMENTARE 2014, dupa ce liberalii au luat act de comunicatul ANI si sentinta ICCJ referitoare la incompatibilitatea acestuia.

ALEGERI EUROPARLAMENTARE 2014:  A doua zi Mircea Diaconu a demisionat din partid si a declarat ca intentioneaza sa candideze ca independent la ALEGERILE EUROPARLAMENTARE 2014: . El si-a depus candidatura la ALEGERILE EUROPARLAMENTARE 2014:  pe 26 martie in calitate de independent. Diaconu a mentionat ca a strans peste 125.000 de semnaturi de sustinere a candidaturii sale.

Cookies