ALEGERI EUROPARLAMENTARE 2014: Salvați Roșia Montana prezintă pozițiile candidaților față de Roșia

de:
23 mai 2014
0 Afișari
ALEGERI EUROPARLAMENTARE 2014: Salvați Roșia Montana prezintă pozițiile candidaților față de Roșia

ALEGERI EUROPARLAMENTARE 2014: Evaluarea candidaților este centralizată prin pagina www.europarlamentare.rosiamontana.org (lansată la începutul lunii mai) și reprezintă un indicator de poziționare a acestora în ceea ce privește exploatarea la suprafață cu cianuri a zăcămintelor aurifere din România. Acest instrument oferă informații detaliate pentru contactarea candidaților și permite urmărirea declarațiilor și acțiunilor fiecărui om politic monitorizat. Această pagină web, alături de alte analize asupra problemelor din societatea românească permit conturarea unei decizii de vot asumată conștient. Miile de mesaje ale susținătorilor campaniei Salvați Roșia Montană către candidați au avut drept rezultat introducerea cazului Roșia Montană în discursul public al prezentei campanii electorale.

ALEGERI EUROPARLAMENTARE 2014: „Numeroasele acțiuni de participare, de la nesupunere civică până la campanii de advocacy au făcut ca planurile de minerit cu cianuri la Roșia Montană să fie departe de a fi implementate. Compania ce își propunea să scoată primul lingou de aur în anul 2004 a ajuns să fie în 2014 mult mai departe de finalitatea dorită, fiind în prezent dependentă de numeroase schimbări legislative și cu procedură de avizare de mediu ținută artificial în derulare. Avize primite ilegal de la autorități sunt anulate constant în justiție. Guvernul propus de o forță politică aleasă cu o majoritate vastă și cu o susținere parlamentară de excepție nu a reușit să ajute cu nimic planurilor nelegitime și ilegale ale companiei miniere. De fiecare dată, blocarea proiectului minier a fost posibilă prin implicarea activă și susținută a tuturor celor interesați de dezvoltarea durabilă a Roșiei Montane.

ALEGERI EUROPARLAMENTARE 2014: Numeroși membri ai clasei politice actuale dezamăgesc constant, iar mulți dintre ei o fac prin sprijinul nelegitim acordat companiei miniere, sprijin suspectat de mulți că ar izvorî din diferite acte de corupție. Este așadar cu atât mai important ca acele aspecte nedorite ale activității unor oameni politici să fie sancționate în toate modurile posibile, inclusiv prin vot (după cum consideră fiecare alegător în parte).

ALEGERI EUROPARLAMENTARE 2014: Consecventă în discursul său din cei 15 ani de activitate, Campania Salvați Roșia Montană consideră că adevăratele schimbări vin în urma demersurilor susținute, insistente și incisive. Presiunea constantă, inclusiv prin vot, asupra celor care au putere de decizie sau care și-o doresc, a ținut subiectul Roșia Montană și al mineritului cu cianuri în România în lista temelor de interes public. Am monitorizat permanent felul în care actorii politici au votat și au acționat, tocmai pentru a putea fi sancționați în ziua votului.” – informează reprezentanții Campaniei Salvați Roșia Montană. 

Cookies